Kütahya'da 'gerçek Gibi' Orman Yangını Tatbikatı

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangını için riskli sezonun başlaması nedeniyle yangın tatbikatlarına hız verdi.Ormanlarının...

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangını için riskli sezonun başlaması nedeniyle yangın tatbikatlarına hız verdi.

Ormanlarının yüzde 79’u birinci dereceden yangına hassas durumda olan Kütahya’da, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, her an yangın çıkabilecekmiş gibi hazır şekilde görevlerinin başında bekliyorlar. Orman Yangınları ile Mücadelede kaybedilen zaman daha fazla risk getirirken, yangına erken müdahale alevlerin büyümesini önlüyor.

Orman yangınları ile daha etkin mücadele edilmesi amacıyla Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan tatbikat göz doldurdu. Yapılan uygulamalı tatbikatta ekiplerdeki tüm malzemeler kontrol edildi. Bölge Müdürü Kenan Eryiğit’in bizzat katıldığı tatbikat, Yangın işçileri, İşletme Müdürleri ve Şeflerinin tam donanımlı organizasyonu ile başarı ile sonuçlandı.

Reklam
Reklam

Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü Saka Deposunda yapılan eğitim ve tatbikatta ekipleri bilgilendirdi. Eryiğit, “ Bu iş bizim işimiz. Başka birisi gelip de çıkan yangınları söndürmeyecek. Her çıkan küçük yangın büyük yangın olmaya namzet bir yangındır. Biz geç müdahale edersek, o yangın büyüyecek demektir. İşin sırrı sorumluluk sahibi olmak, duyarlı olmak ve erken müdahale etmektir. Erken müdahale etmek için ekiplerin organize olması lazım. Herkes görevini bilecek. Herkesin görevi belli olursa yangına nasıl ve ne şekilde müdahale edileceği bilinmiş olur ve karışıklık meydana gelmez. Bunun için her hafta eğitim yapacağız . Bu eğitimlere ilk başladığımızda nasıldınız, şimdi nasılsınız?. Araçlarda hangi malzemelerin olduğunu, kaç metre hortum olduğunu, hortumların birbiri ile uyumlu olup olmadığını, pompaların çalışıp çalışmadığı ekipler tarafından bilinmelidir. Tüm araçların ve malzemelerin bakımları yapılmalıdır” dedi.

Bölgenin yüzde 53'ünün ormanlık olduğunun ve yangınlara karşı sadece görevlilerin değil herkesin duyarlı olması gerektiğinin altının çizildiği tatbikat, yangın işçilerinin sergiledikleri performans ve yangınsız bir yıl dilekleri ile son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: