“kütahya’da Hanımeli” Projesi Değerlendirildi

“Kütahya’da Hanımeli” projesini yürüten Kalem Eğitim-Araştırma ve Sivil Toplumu Destekleme Derneği (KALEM-DER) proje ile ilgili...

“Kütahya’da Hanımeli” projesini yürüten Kalem Eğitim-Araştırma ve Sivil Toplumu Destekleme Derneği (KALEM-DER) proje ile ilgili bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Projede seminer sunucuları Avukat Yasemin Çakır ve Sosyolog Elif Nur Aytemur, kadınların haklarını gerektiği şekilde bilmediklerini, kadınların sosyal hayatta aktif rol üstlenmeleri için bu konuda çalışmalar yapılması gerektiğini söylediler.

“PROJEMİZİ DAHA GENİŞ KİTLELERE YAYMA HEDEFİNDEYİZ”

Düzenlenen kahvaltılı değerlendirme toplantısında yürütülen “Kütahya’da Hanımeli” projesinin sonlarına doğru gelindiğini hatırlatan Dernek Başkanı Servet Bilgin proje hakkında bilgiler verdi. Bilgin, konuşmasında şunları söyledi: “Kalem Eğitim-Araştırma ve Sivil Toplumu Destekleme Derneği (KALEM-DER) olarak Hanımeli Projemizin uygulamasının son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Geçtiğimiz süreçte Hukuksal konularda bilgiler veren Avukat Yasemin Çakır ve Sosyoloğumuz Elif Nur Aytemur Hanım çeşitli seminerler sundu. Başarıyla yürütülen projemizde inşallah hanımlarımıza faydalı bilgiler sunduk. Oluşturulan ve İçişleri Bakanlığınca desteklenen projemizi bundan sonra da ilçelerimize ve daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz."

Reklam
Reklam

“KADIN HAKLARI KONUSUNDA HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”

Değerlendirme toplantısında konuşan ve proje kapsamında kadınlara, “Kadının Hakları ve kadının ailedeki konumu ve buna benzer konularda seminer katılımcıları bayanlara bilgiler sunduğunu anlatan Avukat Yasemin Çakır, “Kütahya’nın kadına şiddet konusunda ilk sıralarda yer aldığını öğrendiğini, kadın hakları konusunda kadınların fazlaca bilgiye sahip olmadıklarını tespit ettiklerini ve bu konuda birçok çalışmanın yapılması gerektiğini söyledi. Avukat Yasemin Çakır açıklamasında şunları ifade etti; “Seminerde hukukçu bir kadın olarak katılımcılara kadın hakları, kadının ailedeki konumu, boşanma esnası ve sonrasındaki hakları gibi konularda bilgiler aktarmaya çalıştım. Bir de seminerimizin ve gündemin en önemli konusu olan kadına şiddet konusunda, şiddet gören kadın neler yapmalıdır, hakları nelerdir? Gibi konularda da bilgiler sunduk. Bu seminerlerimizde, gerek katılımcı bayanlardan gerekse düzenlediğimiz anketlerde gördük ki kadınlarımızın çoğu sahip olduğu haklar hakkında yeterli bilgiye sahip değiller. Bir hukukçu olarak bu konuda Kütahya’da bu tür çalışmaların daha fazla yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda hakim ve savcıların da konuya eğilmelerini, herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini düşünüyorum. Aynı şekilde Sivil Toplum Kuruluşlarının da bu konuda duyarlı olması gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“KADINLAR SOSYAL HAYATTA AKTİF ROL ALMALILAR”

Hanımeli projesinde Sosyolog olarak seminer sunumları yapan Elif Nur Aytemur da seminer izlenimlerini paylaştı. Yeni nesilleri yetiştiren annelerin, kadınların daha çok bilinçli olması gerektiği düşüncesi üzerinde duran Sosyolog Elif Nur Aytemur, “Seminer sürecinde gördük ki kadınlarımız yeteri bilgiye sahip değiller. Bunun oluşması için çeşitli çalışmalar yapılabilir. Seminerlerde görüştüğümüz kadınlarımızın, aileyi oluşturan tüm bireylerin, erkeklerin eğitilmesi gerektiği şeklinde de bir talepleri oldu. Bu konuda kadınlarımıza hak veriyorum. Çünkü haklarını bilen bir kadının haklarını erkeğin koruyamaması durumunda da sağlıksız iletişimler olacaktır” dedi.

Kadınların sosyal hayatta ve siyasal hayatta etkin olmaları gerektiğini düşünmelerine rağmen gerçek hayatta bu durumun gerçekleşmediğini gördüklerini de ifade eden Aytemur, “Görüştüğümüz kadınlar siyaseti, ekranda gördükleri kadarıyla bildiklerini ve siyaseti ekrana çıkan iki kişinin atışması, kavga etmesi olarak algıladıklarını ifade ediyorlar. Erkekler bu konuda kadınları cesaretlendirerek sosyal hayatın içerisinde aktif rol almalarını sağlamalılar. Bu cesaretlendirme bir başkaldırma gibi algılanmamalı. Toplumsal sorunlar kadın-erkek işbirliği içerisinde ele alınarak çözülmelidir ki her iki tarafın da hakları gündeme gelebilsin ve çözüme kavuşsun” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Programa çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve üyeleri katılırken Proje Danışmanı Ahmet Yılmaz da katılımcılara projeler hakkında bilgiler sundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: