Kütahya'da Hastanede Mesleki Sertifikasyon Eğitimleri

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesinde, çalışanlara mesleki sertifikasyon

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesinde, çalışanlara mesleki sertifikasyon eğitimleri verileceğini bildirdi.

Dr. Ekici, yaptığı yazılı açıklamada, hastanenin "yoğun bakım ve acil hemşireliği sertifikasyon merkezi" olması için Sağlık Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin alındığını belirtti.

Hastanede, sağlık çalışanlarına mesleki sertifikasyon eğitimleri verileceğini duyuran Dr. Ekici, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Sağlık çalışanlarımız başka illere gitmek zorunda kalmayıp, mesleki sertifikasyon eğitimleriyle ilgili alanda sahip olduğu yeterliliklerle teorik ve uygulama açısından eksiklerini giderip eğitim sonrasında ilgili konuda yapılan test ve sınavda başarı durumlarına göre Bakanlık onaylı sertifikalarına sahip olabilecek. İlk olarak 29 Nisan-21 Haziran'da 'Yoğun Bakım Sertifikasyon Programı' gerçekleşecek olup, sonrasında 'Acil Bakım Hemşireliği Sertifika Programı' ile hizmet sunacağız. Eğitim materyallerinin hazırlanmasından eğitimin işleyişine ve sertifikaların hazırlanarak katılımcılara teslim edilmesine kadar tüm aşamaları standartlara uygun olarak gerçekleştirip, değerli sağlık personellerimize etkin ve kaliteli bir eğitim verecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu, hastanemiz için iyi bir aşamadır. Gerek altyapı gerekse personel yönüyle eğitim verme şartlarını taşıması, Kütahyamızın yüz akıdır. Hastalarımızın tedavi için il dışına gitmelerini istemediğimiz gibi sağlık personellerimizin de eğitim için il dışına gitmesini istemiyor ve diğer illerden gelenlere eğitim vermek istiyoruz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Hadi Şengül

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: