Kütahya'da Iş Adamlarına "dış Ticaret" Semineri

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) üyelerine "dış ticaret" konulu seminer verildi.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) üyelerine "dış ticaret" konulu seminer verildi.

Odadan yapılan yazılı açıklamada, KÜTSO ve Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen seminerin, KÜTSO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildiği bildirildi.

KÜTSO üyelerinin katıldığı seminerin, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zekeriya Bektaş'ın sunumuyla başladığı duyurulan açıklamada, şöyle denildi:

"Seminerin 'bölgenin başarılı iş adamı ve ihracatçılarından tecrübe paylaşımları' bölümünde, Altın Çini ve Seramik Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve KÜTSO 7. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Kıratlı ile Gürallar Art&Craft Genel Müdürü Tuğrul Baran, firmalarının başarı hikayelerinden örneklerle görüş ve tavsiyelerini katılımcılarla paylaştı. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzman Yardımcıları Onur Tekyıldız ile Fatih Şeker, 'ihracat mevzuatı, dahilde ve hariçte işleme rejimleri, Türk ürünlerinin yurt dışında markalaşması, Türk malı imajının yerleştirilmesi ve Turquality'nin desteklenmesi, yurt dışı birim, marka ve tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesi, tasarım desteği' konularında bilgi verdi. Seminerin ikinci bölümünde, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Gözde Eroğlu, İhracatı Geliştirme Uzmanları Fatma Akyüz ve Pınar Özpak, 'uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesinin desteklenmesi, pazar araştırması ve pazara giriş desteği, çevre maliyetlerinin desteklenmesi, yurt dışında gerçekleştirilen fuar katılımlarının desteklenmesi, ülke masaları, pazar araştırması, Güney Afrika Cumhuriyeti pazarına ihraç imkanları' konularında bilgi verdi. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü uzmanları, firmaların ihracatta sağlanan devlet destekleri ve teşviklerden azami düzeyde yararlanmaları amacıyla ülke genelinde Ticaret ve Sanayi Odaları ile iş birliği yaparak bu seminerleri gerçekleştirdiklerini belirtti."

Reklam
Reklam

Muhabir: Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: