Kütahya'da Karayollarının Kenarları Ağaçlandırıldı

Kütahya'da, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Tavşanlı'ya ulaşımın sağlandığı karayollarının kenarlarına 50 bin fidan dikildi.

Kütahya'da, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Tavşanlı'ya ulaşımın sağlandığı karayollarının kenarlarına 50 bin fidan dikildi.

Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bölünmüş karayollarının kenarlarının, toplam 50 bin karaçam, sedir, top akasya ve mavi ladin fidanları dikilerek ağaçlandırıldığı bildirildi.

Fidanların bakım, sulama ve tamamlama dikimlerine ek olarak Kütahya-Eskişehir karayolu kenarındaki şevlerde örme çit yapıldığı duyurulan açıklamada, şöyle denildi:

"Kütahya-Eskişehir karayolu kenarında 'Karayolu Ağaçlandırma' projesi kapsamında yol şevlerinde örme çit tesisi yapılarak, akan yamaçların toprak kaymasını önlemek amacıyla karayolu şevleri ağaçlandırıldı. Bu kapsamda yapılan örme çit ve teraslara 150 mahonya, 50 berberis, 300 mazı, 50 kızılcık, 100 kartopu, 350 dağ muşmulası, 50 filbahri, 350 ehrami karaçam olmak üzere toplam bin 400 fidan dikildi. Yolun yeni sistemle teraslanması, örme çit yoluyla yamaçların daha da güzelleştirilmesini sağladı."

Reklam
Reklam

Açıklamada, örme çit çalışmalarıyla hem yol güzergahında akan yamaçlarda toprak kaymasının engellenmesi hem de dikilen çeşitli süs bitkileriyle karayolunda seyahat edenlere estetik görünüm sağlanmasının amaçlandığı ifade edildi.

Muhabir: Hadi Şengül

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: