Kütahya'da "kendini Tanıma" Semineri

Kütahya Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrencilerine yönelik kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan Gençlik ve...

Kütahya Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrencilerine yönelik kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan Gençlik ve Spor Bakanlığı Akademisi Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu seminerleri başladı.

Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DPÜSEM) ve Kredi Yurtlar Kurumu İşbirliği ile gerçekleştirilen “Kendini Tanıma” konulu ilk seminerde öğrencilerle buluşan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç MYO öğretim elemanlarından Yönetim ve Organizasyon Uzmanı Öğretim Görevlisi Salih Aytemur, öğrencilere iki saat boyunca kendini tanıma, duygularını anlama ve kontrol etme, kendilerini geleceğe hazırlama konularında bilgilendirmede bulunuldu.

Reklam
Reklam

Salih Aytemur, insanın mükemmel bir yaratılışa sahip olduğunu kaydederek, insanın yüzlerce duygularla donatılmış mükemmel bir varlık olduğunu, insanın kendini, duygularını tanıması ve kontrol etmesi durumunda hayatta mutlu olabileceğini, huzurla yaşayacağını ve başarılı olacağını söyledi.

Salih Aytemur, “İnsan kullandığı araçları tanımaya, nasıl kullanılacağını öğrenmeye çalıştığı gibi, iç dünyasına yönelerek kendini, duygularını, yeteneklerini anlamaya çalışmalıdır. Kendini okuyarak, iyi bir dinleyici olarak öğrenerek, anlayarak, sürekli eğitimlerle bilgisini, tecrübesini geliştirerek yetiştirmeli, hayata hazırlamalıdır. Okumak, sürekli öğrenmek, sormak, danışmak insanı geliştirir, tecrübe kazandırır. Okumak, öğrenmek, bizi bilgili yapar, karşılaştığımız sorunları edindiğimiz bilgilerle çözmemiz kolaylaşır. Onun için daima okuyan, öğrenen ve bilgi alt yapımızı geliştiren olmalıyız. Bilgi alt yapısını güçlendirmeyen duygularını anlayamaz ve kontrol edemez, sorunlarla karşılaştığında sorunları çözemez. Bilgilerimiz sorunları çözmemize, duygularımızı yönlendirmemize yardımcı olur.” dedi.

Reklam
Reklam

Kişinin kendini anlamasının önemini vurgulayan Aytemur, “Kedini anlayan kendiyle barışık olur. Kendiyle barışık olan başkalarıyla da barışık olur ve diyalog kurmak ister. Başkalarıyla diyalog kurabilen insan hayatta başarılı olur” şeklinde konuştu.

Hayata güzel bakmanın, kişinin ruhsal dünyasına güzel mesajlar göndermesinin hayatını güzelleştireceğini belirten Aytemur, “Hayata güzel bakın. Olumlu bakın. Çevrenize pozitif mesajlar verin. Güzel görün, güzel düşünün, güzel görür, güzel düşünürseniz hayatınızı güzelleştirir, hayatınızdan lezzet alırsınız. Ruhunuzu, aklınızı güzel mesajlarla süsleyin, nakşedin. Ruhunuzu, aklınızı güzel düşüncelerle inkişaf ettirin. İyi, faydalı kitaplar okuyun. Bilgi ve becerilerinizi geliştirin. Bilgi ve becerilerinizi geliştirir, ruhunuza ve aklınıza güzel mesajlar gönderirseniz ruhsal dünyanızı güzelleştirir, aklınızı disipline edersiniz. Karşılaştığınız olaylarda öfke, nefret, ön yargı gibi duygularınızı kontrol ederseniz, sorunların büyümesini önler, çözümler üretebilirsiniz” dedi.

Reklam
Reklam

"MEKANİK SOSYALLEŞME ÇOCUKLARI VE GENÇLERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR"

İnsanın sosyal bir varlık olduğuna ve toplum içinde yaşadığının altını çizen ve mekanik sosyalleşmenin tehlikesine dikkat çeken Aytemur, günümüzde insanların gelişen teknolojinin esiri olduğunu, bilgisayar, internet gibi araçlar karşısında vakit geçirerek mekanik sosyalleşmenin kuşatması altında yaşanmaya başlandığını, mekanik sosyalleşmenin ailede bireyleri de esir aldığını, mekanik sosyalleşmenin çocuklar ve gençlerin gelişme üzerinde olumsuz etkisi olduğunu, sosyalleşme çağında kalabalık içinde makinalarla arkadaşlığı seçerek yalnızlaştıklarını söyledi.

"KENDİNİ TANIYAN İNSANLAR MUTLU VE BAŞARILI OLUR"

Kendini tanıyan insanların daha çok başarılı ve mutlu olacağını, kendine daha çok güven duyacağını, kişiler arası kolay ilişkiler kurabileceğini belirten Aytemur, “Kendini tanıyan insan his ve duygularının esiri olmayan dengeli olan, aklını disipline edebilen, rasyonel kararlar alabilen, yeteneklerinin farkına vararak geliştirebilen insandır. Kendinizi tanımak istiyorsanız aldığınız kararları kontrol edin, rasyonel kararlar mı?” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"HEYECAN DUYUN AMA HEYECANLANMAYIN"

Aytemur, kendini anlayan, tanıyan insanın sorumluluk duygusu yüksek, nemelazım başkası düşünsün demeyen, gaye-hayali,, geleceğe yönelik hedefleri olan, hedefleri gerçekleştirmede kendine özgüveni olan insan olduğunu ifade eden Öğretim Görevlisi Salih Aytemur öğrencilere; özgüveninizi geliştirin, yaptığınız işler için, başarmak istediğiniz hedefler için heyecan duyun ama heyecanlanmayın, heyecan duyma iyidir ama heyecanlanma yanlış kararlar aldırır” dedi. Aytemur, seminerde insandaki birçok duyguyu anlattarak bu duyguların nasıl kullanılacağı ve kontrol edileceği üzerine düşüncelerini öğrencilerle paylaştı.

Aytemur, seminerin ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. Öğrenciler seminerin kendileri için çok faydalı geçtiğini kaydederek, seminerlerin gerçekleşmesini sağlayan Bakanlık ve Kredi Yurtlar Kurumu yetkililerine teşekkür ettiler.

Seminerlerin KYK Seminer Salonu'nda stres yönetimi, problem çözme ve karar becerileri, kamusal ve sosyal hayatta davranış kuralları, etkili sunum teknikleri seminerleriyle devam edeceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: