Kütahya'da Kur'an Kursları Yeni Eğitim-öğretim Yılına Başladı

Kütahya'da Kur'an Kursları 2012-2013 eğitim-öğretim yılına, Parmakören Lalezar Kız Yatılı Kur'an Kursu'nda düzenlenen törenle başladı.Törende...

Kütahya'da Kur'an Kursları 2012-2013 eğitim-öğretim yılına, Parmakören Lalezar Kız Yatılı Kur'an Kursu'nda düzenlenen törenle başladı.

Törende konuşan Müftü Mustafa Üskülüplü, Kur'an kurslarının yaygın din eğitimi faaliyetlerinin en önemli bölümünü oluşturduğunu belirtti.

'İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursları Eğitim Programı' geliştirildiğini kaydeden Müftü Üskülüplü, eğitimlerin, 'Temel Öğretim programı', 'Hafızlık Eğitimi Temel Öğretim Programı' ve 'Ek Öğretim Programı' olmak üzere üç bölümde yapılacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Üskülüplü, şöyle konuştu: Oluşturulan yeniliklerle Kur'an Kursu hizmeti almak isteyen vatandaşlarımızın ihtiyaçları gözününe alınarak, geçtiğimiz senelerdeki zaman ve mekan kısıtlaması ortadan kaldırılmıştır. Yeterli sayıda grupların oluşması ile her zaman her yerde Kur'an Kursu hizmeti verilecektir."

Müftü Mustafa Üskülüplü, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada da, "Sevgili Kur'an öğrencileri; sizlere düşen görev, devlet millet işbirliği ile oluşturmuş olduğumuz bu imkanlardan ve hocalarımızdan azami derecede istifade etmeniz, zamanı iyi değerlendirmeniz ve medeniyetimize yakışır bir tekamülü hayatınızda gerçekleştirerek örnek bir Müslüman olmanızdır.Değerli hocalarımız; Değişen ve gelişen şartları da dikkate alarak, önce kendimizi geliştirmeli bununla birlikte dilimizi, üslubumuzu yeniden gözden geçirerek gönül dilini, kardeşlik ahlakını ve hukukunu da ihmal etmeyen bir anlayışla, hizmetlerimizi sürdürmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Törende, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in öğrenciler ve öğreticilere yönelik yayınladığı mesaj okundu.

Reklam
Reklam

Vali Yardımcısı Haluk Saygı da, yaptığı konuşmada, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Törene İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu ve öğrenci velileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz