Kütahya'da Kutlu Doğum Haftası

Kütahya’da Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İl Müftülüğü tarafından hazırlan hafta etkinlikleri açılış programı Kütahya Valisi...

Kütahya’da Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İl Müftülüğü tarafından hazırlan hafta etkinlikleri açılış programı Kütahya Valisi Kenan Çiftçi’nin katılımı ile başladı.

Belediye Külkür Sarayı'ndaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Ali paşa Camii İmam Hatibi Şükrü Uymaz'ın okuduğu Kur’an Kerim tilaveti ile devam eden programda kutlanmakta olan 'Kutlu Doğum Haftası' temasının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl ‘Hz. Peygamber ve İnsan Onuru’ başlığı altında tespit edildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, "Hz. Ademden Hz. Muhammed’e bütün zamanları kuşatan öncü ve örnek kılavuzlar, kutlu elçiler.Yüce Allahın rahmet mektebinin öğretmenleri. Hikmet ışığı hidayet rehberleri. İlahi vahyi insanlığa ulaştıran onları yaratılış ve varoluşun sırrını anlamaya, insanları bilgi ve inancın aydınlığına çağıran rahmet elçileri. O, 14 asır önce geldi, parçalanmış gönülleri birleştirdi. İnsanları ateş çukurundan çekip çıkardı. Bugün, insan onurunun ayaklar altına alındığı şiddet, terör, ve savaş ile harap edilmiş dünyamızın, alemlere rahmet olarak gönderilen yüce peygamberimizin övülen ahlakına ve örnekliğine, onu tanımanın, onu sevmenin sağlayacağı güven ortamına onun kin ve intikamı sevgi, muhabbet ve rahmete dönüştüren mesajlarına ihtiyacı var. Zira onun ahlakı Kuran idi.Onun öğrettikleri insanlığın karanlık dünyasını aydınlattı. İnsanlık O kutlu elçiyle bir kez daha muştulandı. İnsanlık onur ile, efendimiz ile yeniden onurlandı. İnsan onuru, insanın kimliğini ve kişiliğini tanımlayan, hiç kimsenin bahşetmesine bağlı olmadı için dokunulmazlığı mahremiyeti de kendiliğinden garantiye alınmış olan bir unsurdur. Bazı şeylerin onuru bazı şeylerin ise Değeri vardır. Kendisine az veya çok paha biçilebilen şeyler değer kategorisi içinde yer alır. İnsanın başka varlıklardan bütünüyle farklılığını göstermek üzere onun için 'değer' değil 'onur' kavramı kullanılır. Şurası iyi bilinmelidir ki insanı onurlu veya onursuz kılan temel ölçüt davranışlarıdır. Davranışlarıyla kendisini onurlandırmayan kimseyi harici hiçbir aidiyet onurlandıramaz. İnsan ırk, renk, zenginlik, soy sop gibi izafi ve geçici ölçülere göre değerlendirilmemelidir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Vaeli Kenan çigtçi de, "Toplumumuzda artık sevgi ve merhamet diyeceğimiz duygular çok daha fazla yaygınlaşmaya başladı. Kişiler arasında da bu duygular çok yoğun. Neyi, kimi ne kadar seviyorsan o kadar sevilirsin. Ne kadar ona merhamet ediyorsan o kadar da merhamet görürsün. Merhameti iyi değerlendirmek lazım, merhameti çok iyi değerlendirip, çok iyi okuyup, nerde ne kadar kullanacağımızı çok iyi bilip bunu tüm yaşantılardan özellikle Peygamberimizin hayatından alıp günümüzde değerlendirip mutlu toplum haline gelmenin yol ve yöntemlerini bulmak lazım. İşte bu haftalarda bunlara bir vesile" şeklinde konuştu.

Törene Belediye Başkan yardımcısı Halil Toklu, DPÜ Rektörü Ahmet Karaaslan, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, İl Genel Meclis Başkanı Seyit Ömer Durmuş, daire amirleri ve müftülük çalışanları katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: