Kütahya'da Lokantacılara 'hijyen' Eğitimi

Kütahya Lokantacılar Odasına bağlı olarak faaliyet gösteren 215 lokantacı yapılan kurs sonunda sertifikalarını aldılar.Kütahya Lokantacılar...

Kütahya Lokantacılar Odasına bağlı olarak faaliyet gösteren 215 lokantacı yapılan kurs sonunda sertifikalarını aldılar.

Kütahya Lokantacılar Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Çıraklık Eğitim Merkezinin ortaklaşa düzenlediği ve 48 saat süren “Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi” tamamlandı.

Yapılan eğitim sonunda Kütahya Lokantacılar odasına bağlı olarak faaliyet gösteren lokantacılar ve çalışanlarından oluşan 215 kişi sertifikalarını Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ve katılımcıların elinden aldı.

Reklam
Reklam

Kütahya'nın yemek kültürünün çok geniş olduğunu ve bunları bir kitapta toplamaya çalıştıklarını ifade eden Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, “Basımı gerçekleştirilen kitapta Kütahya yemeklerinden bazılarını topladık. Yaklaşık 50-60 sayfa kadar olan kitapta 100 civarında farklı yemek çeşidi oldu. Bu bizim için, İller için çok önemli. Biz Türkiye'de varız bir dünyada markayız demeniz için, bunların markalaşması gerekiyor. Bu konuda ben Kütahya'dan gayet memnunun”dedi.

Çiftçi, şöyle konuştu: "Kütahya'da hijyen, sanitasyon, dezenfeksiyon ve sterilizasyon uygulamalarında her geçen gün gelişen farklı yöntemlerden yararlanılmaktadır. Burada, gıdaların, eşyaların ve yüzeylerin arındırmasında mikroorganizma ve kirlerin yapısal özellikleri etkili olmakta; sağlanan iyilik koşullarının sürdürülmesi için bazı sağlık kurallarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Hijyen ve sanitasyonla ilgili olarak; kişisel hijyen, personel hijyeni, besin hijyeni, su hijyeni yanında, günümüzde bina hijyeninden de söz etmek mümkündür. Hijyen ve sanitasyon işlemlerinin belli bir kalite standardında yürütülmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla kalite güvence sistemleri geliştirilmiştir. Bugün, birçok işletme sağlık koşullarına uygun hizmet verdiğinin bir göstergesi olarak bu belgeleri almaktadır."

Reklam
Reklam

Sertifika törenine AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Ethem Aykut Yenice, Kütahya Lokantacılar Odası Başkanı Mevlüt Bilgi, bazı oda başkanları ve lokanta sahipleri ile çalışanlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: