Kütahya'da Memur Eylemi

Kütahya'daki memurlar Sevgi Yolunda yürüyerek verilen zamlara tepki gösterdi.

Kütahya'daki memurlar Sevgi Yolunda yürüyerek verilen zamlara tepki gösterdi.

Kütahya'da memurlar hükümetle dün memur sendikalarının görüşmesinden istenilen sonucun çıkmaması üzerine düzenledikleri basın açıklaması ile tepkilerini dile getirdiler.

Kütahya'daki Memur-sen Konfederasyonuna bağlı kuruluşlar hükümeti protesto için bir araya geldi.

Kütahya Valiliği önünden başlayarak Sevgi Yolunda yürüyen memurlar, yapılan zamlara tepki gösterdi. "Memuru üzeni bizde üzeriz", Kalkınma varsa payımız nerede" gibi sloganlar atarak tepkilerini dile getirmeye çalıştılar.

Reklam
Reklam

Yürüyüşün ardından memurlar adına basın açıklaması yapan Kütahya Sağlık Sen Şube Başkanı Yücel Akgün, "Ekonomideki iyi gelişmeler rağmen, memura hak ettiği pay verilmemekte, çalışanlara sürekli sabırlı olunması telkini yapılmaktadır. Sorun belli Türkiye büyüyorsa biz bu büyümeden payımızı istedik ya da Maliye Bakanı veya diğer yetkililerin yansıttığı gibi ekonomide işler rayında değil birileri rol yapıyor. Bu iki soruya cevap aradık. Avrupalıysak dünyanın krizini en iyi yöneten ülkeysek bunu memurlarda hissetsin. Afrika ülkesiysek biz de bilelim taleplerimiz gözden geçirelim. Hangi statüye girdiğimize dair cevap verilmeli. Kamu çalışanı referandumda evet derken toplu sözleşme hakkını elde etmişken, yüzde 3,5+3,5 çalışana laik bir oran değildir" dedi.

Memurlar basın açıklamasının ardından olaysı dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: