Kütahya'da Öğretmenler Günü Coşkusu

Öğretmenler Günü, Kütahya'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.Saat 09.30’da İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve...

Öğretmenler Günü, Kütahya'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Saat 09.30’da İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve öğretmenlerin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, saat 10.00’da Belediye Kültür Sarayı Konferans Salonu'nda Kütahya Anadolu Öğretmen Lisesi'nin düzenlediği programla devam etti.

Emekli Öğretmenler adına emekli Öğretmen Mustafa Güven tarafından yapılan konuşmadan sonra Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinden Furkan Uludağ tarafından “Ben Öğretmenim” adlı şiir okundu.

Reklam
Reklam

"Önce öğrenme, sonra öğretme gayesiyle yeryüzünün her köşesinde gecesini gündüzüne katarak dünyamızı aydınlatan Peygamber mirasçılarının günü kutlu olsun" diyen İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "Dünyanın 18 yıldır, ülkemizin 31 yıldır öğretmenlere adadığı bir gün, iki dünyayı cennete çevirmek için çabalayan gönül erlerine, eğitim erenlerine yeter mi bilinmez ama yaptıkları işi anlatmada kalem de, kelam da aciz kalır sanırım. Herkes bir öğretmen, herkes öğretmekle vazifeli olsa da; amatör ruhla profesyonel hassasiyetini harmanlayıp öğrenciyi çekip çeviren, öğrenciye hayatta bir el feneri olabilen gerçek öğretmenlerimizin gününü, bir mum misali kendini yakıp tüketirken etrafını gündüze çevirdiği aydın çehreli öğrenciler adına kutlamak istiyoruz” dedi.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi de, “Bana sorduğunuzda 1970’li yıllarda ilkokula giderken Kaymakam kimdi Vali kimdi hatırlamıyorum. Milletvekilleri ve Bakanları da hatırlamıyorum. Ama ben Ali öğretmenimi çok iyi hatırlıyorum. Benim için Ali öğretmenimin değeri çok daha farklı. Bir araya geldiğimiz de bu benim öğrencim, şu benim öğrencim diyoruz. Artık biz evet biz sizin öğrenciniziz ama bizde bu benim öğretmenim diyebilmeliyiz. Çünkü sizler eğer bizleri yetiştirmeseydiniz bizler şuanda o dediğiniz noktalarda olmazdık. Çoğu yerde öğretmenlerimizi bir bahçıvana benzetiyorlar, bir mimara, çiftçiye benzetiyorlar. Ama şunu ben çok iyi biliyorum. O bahçıvan dediğimiz bahçıvan hakikaten çok güzel bir bahçe yapıyor ve gülleri yetiştiriyor. Mimar çok güzel binalar çiziyor ve o binaları yapıyor. Onların ömrüne baktığımızda ya bir yıl yada 10 yıldır. Ama sizin yetiştirdiğiniz insanların nesli ve ömrü 40, 50 ve 100 yıldır. Eğer bir ilin bir ülkenin geleceğini düşünüyorsak öğretmenlere değer vereceğiz ve insan yetiştireceğiz. İşte o insanları yetiştiren nesil ve öğretmenler sizlersiniz.

Reklam
Reklam

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, konuşmasından sonra öğretmenler günü nedeniyle yapılan resim, şiir ve kompozisyon dalında yarışmaya giren öğrenciler ile emekli öğretmenler adına 3 öğretmene hizmet şeref belgesi ve plaket takdim etti.

Tören, daha sonra öğretmenlik mesleğine yeni giren öğretmen adaylarının yemin töreni ve Kütahya Anadolu Öğretmen Lisesi Korosunun programı ile sona erdi.

Törene Rektör Vekili Prof. Dr. Kaan Eraslan, İl Genel Meclis Başkanı Seyitömer Durmuş, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, daire müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: