Kütahya'da Okuma Yazma Oranı Yüzde 96,6

TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Akyol, Kütahya'da okuma yazma bilme oranının yüzde 96,6 olduğunu bildirdi.Akyol, yaptığı...

TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Akyol, Kütahya'da okuma yazma bilme oranının yüzde 96,6 olduğunu bildirdi.

Akyol, yaptığı yazılı açıklamada, ADNKS’nin kurulmasının ardından fertlerin okur yazar olma durumunun sonuçlandığını kaydetti.

Kütahya'da okuma yazma bilme oranının yüzde 96,6 olduğunu ifade eden Akyol, "Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’e bağlı tüm özel ve resmi eğitim kurumlarından, tüm vakıf ve devlet üniversiteleri ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’den elde edilen idari kayıtlar ile güncellenerek Ulusal Eğitim İstatistikleri Veri Tabanı (UEİVT) oluşturulmuştur. Her yıl MEB ve üniversitelerden alınan öğrenci ve mezunlara ilişkin idari kayıtlar ile UEİVT güncellenerek kullanıcıya sunulmaktadır.Bu çalışmalar çerçevesinde 6 ve daha yukarı yaştaki nüfusun yerleşim yeri (il, ilçe, belde ve köy) düzeyinde, yaş ve cinsiyete göre okuryazarlık ve bitirilen eğitim düzeyi 2012 bilgileri de TÜİK tarafından kamuoyuna sunulmuştur. Kütahya ilinin okuma yazma bilme oranı yüzde 96,6 olup okuma yazması yüksek olan iller arasında 3. sırada, Ege Bölgesinde 2. sırada yer almaktadır. Kütahya’da okuma yazma bilmeme oranı yüzde 3 ‘dür" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Akyol, Kütahya’nın ilçelerinde okuma yazma bilme oranın en yüksek olduğu ilçenin Tavşanlı, en düşük oranının ise Çavdarhisar olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: