Kütahya'da "tasarımda Duvara Çarpmak" Konulu Konferans

Kütahya'da, “Tasarımda Duvara Çarpmak” konulu konferans DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.Konuşmacı olan...

Kütahya'da, “Tasarımda Duvara Çarpmak” konulu konferans DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Konuşmacı olan Kütahya Porselen Taps Ajans Direktörü Eser Çetintaş, bir ürünün markalaşması ve ambalajlanması için Grafik Tasarımın önemini ve tasarım sonrasındaki süreci, bu süreçte karşılaşılan problemlerden örnekler verdiği interaktif bir sunum yaptı.

Çetintaş, tasarımın sadece bilgisayar üzerinde olmasının yeterli olamayacağını, bu tasarımın baskı evresinin çok önemli olduğunu, çünkü genellikle iş deneyimi olmayan tasarımcıların bu evrede problemlerle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Çetintaş, tasarımın hangi kağıda, hangi teknikler kullanılarak basılması gerektiğini, uygulanmış tasarımlar üzerinde gösterdi. Öğrencilerin mezuniyet sonrası özel sektörde karşılaşacakları unsurlar hakkında konuşan Taps Ajans Direktörü Eser Çetintaş, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü mezunlarını bünyelerinde istihdam etmekten mutluluk duyduklarını da belirtti.

Çetintaş, eğitimine devam eden öğrencileri, gruplar halinde ajansa geldikleri takdirde uygulamalı olarak bilgi ve tecrübelerini aktarabileceklerini ifade etti.

Daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtlayan Çetintaş, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü ile birçok ortak projeye imza attıklarını, bundan sonra da atma isteğinde olduklarını ifade ederek sunumunu tamamladı.

Çetintaş’a, “Tasarım Platformu Topluluğu” Danışmanı ve Grafik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Levent Mercan, günün anlam ve önemini hatırlatan üniversitenin logolu plaketini takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: