Kütahya'da Yaz Spor Okulları Açıldı

Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Yaz Spor Okulları, Vali Şerif...

Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Yaz Spor Okulları, Vali Şerif Yılmaz'ın da katıldığı törenle açıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Atletizm, badminton, basketbol, bisiklet, boks, jimnastik, güreş, halk oyunları, halter, hentbol, izcilik, judo, karate, kıckboks, masa tenisi, okçuluk, satranç, su altı, taekvondo, tenis, yüzme, futbol ve voleybol gibi branşların bulunduğu Yaz Spor Okulları başladı.

Yaz okullarının kardeşçe tamamlanmasını isteyen Vali Yılmaz, "Okullarımız kapandı, karneyi aldık ve tatile girdik. Tatil sadece sokaklarda oyun oynamak değil. Okullarımızın tatil süresince çocuklarımızın özellikle yaz tatilini belli program içerisinde kendi yaşamlarına uygun bir sürede tamamlaması önemli. Tatil boş zaman geçirmek değildir, tatil spor yapmaktır, kitap okumaktır, gezmektir. Kendimize özgü birer hobilerimizi gerçekleştireceğimiz bir dönemdir. O nedenle yaz spor okullarına katılan tüm öğrencilere canı gönülden tebrik ediyorum. Özellikle velilerimize, öğrencilerimizin belli bir disiplin içerisinde hayatlarına hazırlanması yönünde gösterdiği bu çabadan dolayı hepinizi tebrik ve teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

"GELECEĞİMİZ PARLAK"

Türkiye'nin artık en büyük organizasyonuları bile başarıyla gerçekleştirdiğini dile getiren Vali Yılmaz, "Yine bugün hepimiz Akdeniz oyunlarının Türkiye de icra edildiğini biliyoruz. Bu, Türkiye'mizin çok rahat dünya çapında organizasyonları yapabilecek durumlara geldiği anlamına gelmektedir. İnşallah 2020 olimpiyatlarını ülkemizde gerçekleştiririz. Biz devletin tüm imkanlarıyla bugün bunu yapabilecek güç ve eğitime sahip bir ülke durumuna geldik. Tek eksiğimiz var oda sporcularımız. Bugün Akdeniz oyunlarında özellikle sporcularımızın aldıkları başarılar hepimizi gururlandırıyor. Tüm amacımız ve uğraşımız, Olimpiyatların ülkemizde gerçekleştiğinde de madalyayı en fazla alan ülkeler konumunda olmak. İşte bunları yapacak olanlar da sizlersiniz. Burada yaz okulu ile beraber hocalarımızın tespit ettiği kabiliyetli arkadaşlarımızın, yavrularımızın, çocuklarımızın, geleceğe hazırlanmasıyla inşallah bu ülke bugün dünyada söz sahibi ise, ekonomide dünyada örnek gösteriliyorsa, siyasetiyle dünyada örnek gösteriliyorsa, inşallah sporda da sizlerin gayretiyle örnek gösterilecektir. Bu yaz okullarının özellikle bu bağlamda değerlendirilmesi ve spora olan bu ilginin, bu alakanın devam etmesini, özellikle çocuklarımızı bugün yüz yüze kaldığımız kötü alışkanlıkları koruma adına da hep beraber ailelerle, gençlik ve spor il müdürlüğü ile, diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızla beraber sağlamamız lazım. Kötü alışkanlıklara çocuklarımızın gitmemesi adına her türlü fedekarlığı da yapmamız gerekiyor. Bu yaz okulu inşallah çocuklarımızın kardeşliğini paylaşmasını, sevgiyi paylaşmasını, özellikle güzellikleri paylaşmasını öğreten eğitim dönemi olmasını diliyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

15 Eylül tarihine kadar devam edecek yaz okullarına bin 568 erkek ve bin 138 bayan sporcu kayıt yaptırdığı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: