Kütahya'da 'yedek Anjio Cihazı' Sıkıntısı

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, yedek kroner anjio cihazının bulunmaması,...

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, yedek kroner anjio cihazının bulunmaması, hasta ve hasta yakınlarını endişelendiriyor.

Edinilen bilgiye göre, 1 yıl önce hizmete sunulan cihazla, günde 15 ile 20 arasında hastaya anjio uygulaması, aynı cihazla kalp krizi geçiren 2-3 hastaya da müdahele edilebildiği belirtildi. Cihazın arızalanması durumunda, donanımın yedediğinin şehirdeki diğer özel hastanelerde de bulunmaması, Kütahyalılar'ı tedirginliğe itiyor.

Reklam
Reklam

Hastane yetkililerinin, yedek bir anjio cihazı için Sağlık Bakanlığı'na müracaatta bulunulduğu ancak şimdiye kadar herhangi bir olumlu sonuç alınamadığı öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: