Kütahya'daki Kentsel Dönüşüm Uygulaması

Kütahya Belediyesi'nin kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) aldığı 64 konuttan 23'ünün anahtarları, Osmangazi Mahallesi'nde yaşayan hak sahiplerine

Kütahya Belediyesi'nin kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) aldığı 64 konuttan 23'ünün anahtarları, Osmangazi Mahallesi'nde yaşayan hak sahiplerine törenle teslim edildi.

Belediye Encümen Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa İça, mahalledeki kentsel dönüşümün yüzde 91 oranında tamamlandığını bildirdi.

Mahalle sakinlerinin kamulaştırma sonrasında mağdur olmaması için TOKİ'den alınan 2+1 özelliğindeki 64 konutun, takas yoluyla onlara verildiğini belirten İça, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Vatandaşlarımıza sadece parasını verip kamulaştırma yapmak yerine, kıymet takdirini TOKİ'nin yaptığı ve belediyenin borçlandığı değer üzerinden 180 ay vadeyle takas imkanı sağladık. 64 dairemizden 23'ü bu şekilde takas imkanıyla sonuçlandırıldı. Bu vatandaşlarımızın anahtarlarını dağıtıyoruz. Evlerine girecekler. Belirlenen vade içinde de ödemelerini yapacaklar. Hayırlı ve uğurlu olsun."

İça, daha sonra hak sahiplerine konutlarının anahtarlarını teslim etti.

Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: