Kütahya'daki Toprak Kayması

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Yumrutaş köyünde geçen ay meydana gelen toprak kayması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip

Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Yumrutaş köyünde geçen ay meydana gelen toprak kayması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak, köylerinin daha güvenli bir yere taşınması talebinde bulundu.

Köy Muhatarı Halil Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen ay meydana gelen toprak kayması nedeniyle ekili arazilerin yarısının, bir ev samanlığın zarar gördüğünü hatırlattı.

Köylerinin ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıkta olduğunu ve köyde 30 hanede 99 kişinin yaşadığını belirten Durmuş, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Toprak kayması bizleri çok tedirgin etti. Toprak kaymasının yaşandığı yer, köyümüze 50 metre uzaklıkta. Bu toprak kayması dolayısıyla ekili tarım arazileri ile sebze ve meyve bahçelerimiz bir anda kayarak yok oldu. Bu kadar yakınımızda yaşanan bu afetin köyümüzde olmayacağını kim garanti edebilir. Olaydan hemen sonra Gediz Kaymakamlığına başvurduk. Kaymakamımız Sayın İsmail Çorumluoğlu konuyu Kütahya Valiliği ve Kütahya İl Afet Müdürlüğüne bildirmiş. Bunun üzerine yetkililer gelip bölgede inceleme yaptı. ve köyde tehlike bulunmadığını söylüyorlar. Kaymanın mevsimsel yağışlardan kaynaklandığını bildirdiler. 60 yaşındayım köyde ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum. Köyün içerisinde de bazı çatlaklıklar meydana gelmeye başladı. Tüm ülke yetkililerini buradan sesleniyorum. Bu yüzden Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a birer mektup yazarak köyümüzün daha güvenli bir yere taşınması talebinde bulunduk. İnşallah sesimiz duyulur"

Muhabir: Mehmet Altıntaş / Hadi Şengül

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz