Kütahya'dan Kısa Kısa

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Altuncu, iki farklı kurumdan bölümlerine cihaz ve

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Altuncu, iki farklı kurumdan bölümlerine cihaz ve deney seti hibe edildiğini bildirdi.

Prof. Dr. Altuncu, yaptığı yazılı açıklamada, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü laboratuvarlarında eğitim amaçlı kullanılmak üzere Türk Telekom Kütahya İl Müdürlüğü'nce 4 adet kullanım fazlası fiber optik haberleşme test cihazı hibe edildiğini belirtti.

Bu cihazların, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Fiber Optik Araştırma ve Eğitim Laboratuvarı'nda kullanılacağını ifade eden Prof. Dr. Altuncu, Kütahya Türk Telekom İl Müdürü Dr. Süleyman İlhan'a ve kurum personeline teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Altuncu, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Analog Elektronik Laboratuvarı'nda eğitim amaçlı kullanılmak üzere Çizgi Tadem Eğitim Derneği'nce, Texas Instruments firmasının desteğiyle 6 analog elektronik deney seti bağışlandığını duyurarak, şunları kaydetti:

"Çizgi Tadem Derneği, üniversitemizin de dahil olduğu toplam 10 Anadolu üniversitesine adı geçen deney setlerinden oluşan 6 setlik bir laboratuvar grubu hibe etmiştir. Daha önceki zamanlarda da üniversitemize gömülü sistemler yazılım geliştirme eğitim ve araştırması için kullanılan deney setleri hediye eden Çizgi Tadem Derneği'ne ve Başkanı Niyazi Saral'a, diğer Çizgi Tadem Derneği çalışanlarına teşekkür ederiz."

-DPÜ'de "Yarının Liderleri" projesi

(Fotoğraflı)

Türkiye Öğrenci Konseyi tarafından birçok üniversitede uygulanan 21'inci yüzyıl dünyasının ve Türkiye'sinin yönetimine talip olacak genç bireylere liderlik özelliklerinin geliştirilmesi ve entelektüel bir kişilik kazandırılması amacıyla uygulanacak "Yarının Liderleri" projesi mülakatları, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Merkez Kütüphanesi Konferans Salonunda başladı.

Reklam
Reklam

Rektörlük'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, mülakatlara 450 öğrenci katıldı.

Mülakatlar, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Genç, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Şan, İktisadi ve İdari Bilikler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Demirci, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Aykul, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Derya Özler'den oluşan jüri tarafından gerçekleştirildi.

Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: