Kütahya’dan Rumelili Iş Adamlarına Yatırım Çağrısı

Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlar'daki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren...

Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlar'daki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (RUMELİSİAD), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TPDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü temsilcilerini dernek binasında ağırladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı ile birlikte RUMELİSİAD üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda, TPDK Kütahya Başvuru Yönetimi Birimi (PBYB) Amiri İlker Manav, RUMELİSİAD üyelerine, 'Kütahya'da Tarımsal Yatırımlar ve Hibe Fırsatları' konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

TPDK Kütahya il temsilcileri, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme projeleri çerçevesinde Avrupa Birliği’nden gelen ve 5 bin Euro’dan 3 milyon Euro’ya kadar olan yatırımlarda, geri ödemeksizin yüzde 50 ile yüzde 65 arası hibe desteğini RUMELİSİAD üyelerine aktardı.

Kütahya’daki cazip yatırım alanlarını RUMELİSİAD üyelerine aktaran İlker Manav, “Kütahya’da şu anda süt işleme tesisi, kırmızı ve beyaz et işleme tesisleri ile birlikte termal tesis yatırımlarına fazlasıyla ihtiyaç bulunuyor. Ayrıca, Altıntaş bölgesinde bulunan havaalanının çevresinde de yeni otellere ihtiyaç söz konusu. Bu alanlarda yatırım yapmanız halinde oldukça avantajlı hibe destek programları bulabileceksiniz. Sizleri Kütahya’ya yatırım yapmaya davet ediyoruz.” dedi.

TPDK Kütahya İl Koordinatörü yetkililerinin verdiği bilgilerin kendiler için değerlendirilebilir olduğunu belirten RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı ise ”Kütahya’daki potansiyelin hepimiz farkındayız. Umuyorum ki bu hibe fonlarının değerlendirilmesi için Bursalı iş adamları olarak katkımız olur. RUMELİSİAD Yönetim Kurulu adına aktardığınız bilgiler için sizlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: