Kütahyalılar'dan Hakem Fırat Aydınus'a Tepki

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, hakem Fırat Aydınus'un Fenerbahçe-Eskişehirspor karşılaşması sonrası sosyal medyadaki mesajlarının...

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, hakem Fırat Aydınus'un Fenerbahçe-Eskişehirspor karşılaşması sonrası sosyal medyadaki mesajlarının Kütahyalılar'ı üzdüğünü kaydetti.

Kavuncu, yaptığı yazılı açıklamada, PTT 1. Lig'de mücadele eden TKİ Tavşanlı Linyitspor'un, Süper Lig'e yükselme grubunda oynamış, başarısı herkes tarafından takdirle karşılanan efsane bir takım olduğunu kaydetti.

Vural Kavuncu, Fırat Aydınus’un geçen hafta sonu oynanan Eskişehirspor-Fenerbahçe karşılaşmasından sonra yaşanan tartışmalarla ilgili olarak sosyal medyada talihsiz bir açıklamada bulunduğunu belirterek, “Twitter üzerinden yayınladığı 'TFF Fenerbahçe düşmanı olsa, şimdi Eskişehir ile değil Tavşanlı Linyit ile maç yapıyordunuz' mesajı, Kütahya ve Tavşanlı spor kamuoyunu rencide etmiştir. TKİ Tavşanlı Linyitspor, Amatör Liglerden PTT 1. Lige kadar yükselmiş, Süper Lig’e yükselme grubunda oynamış, başarısı herkes tarafından takdirle karşılanan efsane bir takımdır. Kömür işçilerimizin alnındaki tertemiz kömür karasından doğan TKİ Tavşanlı Linyitspor, arkasında büyük maddi destek gurupları bulunmasa da yürekli ve fedakar bir taraftar topluluğuna sahiptir. Centilmenliği ve bir ilçe takımı olarak mütevaziliği ile en yüksek değerlemeyi hak ediyor iken bir futbol hakemimiz tarafından kamuoyuna “küçümseme” ve 'düşük kaliteli' imajı verecek şekilde yansıtılmış olması Tavşanlı ve Kütahya halkımız tarafından büyük bir üzüntü ile karşılanmıştır. Yönettiği karşılaşmalardaki tartışmalı kararları konusunda dikkat dağıtmak için bu yöntemi seçmiş olabileceğini düşündüğüm Sayın Aydınus’un böyle yapmak yerine son dönemdeki performans düşüklüğünü gidermek için çalışmalar yapmasının daha uygun olacağı kanaatindeyim. Takımımız hakkında böyle bir önyargı taşıyan Sayın Aydınus’un bundan sonra TKİ Tavşanlı Linyitspor’un herhangi bir maçında görev alması durumunda tarafsızlığını koruması şaibeli olacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaşanan bu olaylara duyarsız kalmayacağı, gerekli idari soruşturmaları yaparak tedbir alacağından kuşkumuz bulunmamaktadır. Ayrıca Aydınus'tan özür de bekliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: