Kütahya’nın El Sanatları Denizli’de Tanıtıldı

Kütahya’nın el sanatları ve kültürel zenginlikleri Denizli’de açılan İnşaat Malzemeleri Dekorasyon ve İç Mimari Fuarı'nda...

Kütahya’nın el sanatları ve kültürel zenginlikleri Denizli’de açılan İnşaat Malzemeleri Dekorasyon ve İç Mimari Fuarı'nda tanıtıldı.

Ülke Değerlerini Tanıtma, Kültür ve Sanatı Geliştirme Derneği, Denizli Belediyesinin davetiyle Denizli’de Kongre ve Fuar Merkezinde açılan İnşaat Malzemeleri Dekorasyon ve İç Mimari Fuarında Kütahya’nın el sanatlarını ve mimaride özel tasarım çini karoları tanıttı. 4 gün süren fuarda fuar takipçilerine Kütahya kültürünü yansıtan ve dünyaca ünlü el sanatlarını tanıtan Ülke Değerlerini Tanıtma, Kültür ve Sanatı Geliştirme Derneği ve Kültür Bakanlığı Çini Sanatçısı Abdurrahman Yıldız, açtıkları stantta Kütahya’yı tanıtma fırsatı elde ettiklerini bildirdi. Kütahya’nın çini ve seramiğinin dünya çapında tanındığını ve fuarda da büyük ilgi gördüğünü ifade eden Kültür Bakanlığı Sanatçısı Yıldız, “Açılan Fuarda Kütahya çinimizin yanı sıra yeni bir çalışma ürünümüz olan mimaride çini projemizi de tanıtma fırsatı yakaladık. Kütahya’da ve birçok yerde uygulanmaya başlanan mimaride çini çalışmalarını Denizlili ve ege illerinden fuara katılan mimar ve inşaatçılara tanıttık. Oluşturulan proje üzerinde çalışılacak. Bu çalışmalarda mermer, mobilya ve ahşap oyma çalışmalarında çininin de yer almasının dekoratif olacağı sonucuna varıldı” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ege illerine hitap eden ve ege illerinden Kütahya’dan Ülke Değerlerini Tanıtma, Kültür ve Sanatı Geliştirme Derneğinin katıldığı fuarı, 4 gün boyunca 25 bin ziyaretçinin takip ettiği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: