Kütahya'ya 'tarım Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi' Kuruluyor

Kütahya'ya Tarım Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacağı bildirildi.Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahya Milletvekilleri Hasan...

Kütahya'ya Tarım Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacağı bildirildi.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahya Milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay ve İdris Bal, Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, İl Genel Meclis Başkanı Seyitömer Durmuş, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Altınkaya, Kütahya Ziraat Odası Başkanı Ömer Demirtaş, Kütahya Haykoop Başkanı Yusuf Çalışkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fatih Satıcı, bazı il genel meclis üyeleri ile sektör temsilcilerinin katılımıyla Kütahya’ya ilk kez kurulacak olan Tarım Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için biraraya geldiler.

Reklam
Reklam

Kütahya için çok önemli ve hayırlı bir işe başlangıç yapmak üzere toplanıldığını açıklayan Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, “Kütahya’mıza ilk kez Tarım Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruyoruz. Bu Çavdarhisar ilçesinde gerçekleştirilecek. Tarım İhtisas OSB bölgeleri aynı OSB bölgeleri gibi müteşebbis heyet marifeti ile kurulup yürütülüyor” dedi.

"KÜTAHYA, HAYVANCILIK ANLAMINDA DA CAZİBE MERKEZİ OLACAK"

Kütahya'nın tarım alanında da hızla gelişmesi gerektiğini Milletvekili Kinay, "Tarım alanında Kütahya’mızda önemli gelişmeler var ama hayvancılık konusunda kuracağımız OSB bölgesi ile yeni bir dönem başlayacak. En az 50 işletme Çavdarhisar ilçesinde kurulacak Organize Sanayi Hayvancılık bölgesinde yer alacak ve burada takriben 10 binin üzerinde büyük baş hayvan yetiştirilecek. Gerek besicilik gerekse süt sığırcılığı şeklinde. Biz kısa vadede 10 bin ileride de 30 bin civarında büyük baş hayvan adedine bu bölgede ulaşacağımızı düşünüyoruz. Hayvancılık sektöründe toplu alım yer bitkisi ve buna benzer tarım yapmak üzere daha verimli bir işletmeler imkanı bu vesileyle kurulmuş olacak. Bilindiği gibi Çavdarhisar ilçesi Kütahya’nın tam merkezinde yer alıyor. Bütün ilçelere eşit mesafede ve ayrıca Çavdarhisar Belediyemiz bu konuda ciddi bir çaba içerisinde. Bölgeye böyle tarımla ilgili bir yatırım kazandırmak amacıyla. Kütahya’mızın ilk ve tek Türkiye’nin 19. Tarım Meslek Lisesi Çavdarhisar ilçesinde ve Çavdarhisar barajı buradaki su ihtiyacını önemli ölçüde karşılanması planlanıyor. Alt yapısı için Tarım Bakanlığı tarafından kredi desteği var. İnşallah Çavdarhisar’da gerçekleşecek olan Organize Hayvancılık Bölgesi ilk olacak ama son olmayacak bundan sonra diğer ilgi duyan ilçelerimizde, Kütahya merkez ve diğer ilçelerimizde de benzeri organize hayvancılık bölgeleri oluşturmayı düşünüyoruz. Kütahya’nın süt üretim tesisleri süt işleme tesisleri kapasite olarak bu bölgedeki en büyük tesisler böylece süt arzını da artıracak önemli bir alt yapı ve yatırımı da gerçekleştirmiş olacağız. İnşallah ilimiz ve ülkemiz için bugün atılan tarihi adım vesile olacaktır. Kütahya’yı Hayvancılık sektörü açısından cazibe merkezlerinden birisi haline getireceğiz. Kütahya’nın bu alandaki önemli altı yapı ihtiyaçlarından biriside bu vesileyle giderilmiş olacak. Türkiye’de de tarıma dayalı ihtisas Organize Sanayi Bölgesi sayısı çok fazla değil. Kütahya’da yapacağımız bu yatırım Türkiye’de de ilklerden olacak. Amasya, Ankara’nın Çubuk ilçesinde, Diyarbakır da ve birkaç ilde Organize Hayvancılık bölgesi yatırımları var. Bu anlamda da Kütahya olarak süreci çok iyi takip ettiğimizi buradan ifade etmek isterim" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kütahya Tarım Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin yüzde 51'lik hissesi İl Özel İdaresi'nin, yüzde 16’si Çavdarhisar Belediye Başkanlığı'nın, yüzde 11’i HAYKOOP, yüzde 11’i Ziraat Odası Başkanlığı ve yüzde 11’in de Ticaret Borsası'nın olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz