Kutan: "PKK bu işin kuklası"

Ankara (AA)- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, "Doğrudan doğruya PKK'yı hedef almak yanlış. PKK, bu işin kuklasıdır" dedi.Kutan, NTV'de canlı olarak yayınlanan "Liderler Turu" adlı programda soruları yanıtlarken, Kuzey Irak'ta tehlikeli bir gelişme yaşandığını söyledi.

PKK terörünün ABD, İsrail ve bazı AB ülkeleri tarafından desteklendiğine dair belgeler bulunduğunu dile getiren Recai Kutan, "Doğrudan doğruya PKK'yı hedef almak yanlış. PKK, bu işin kuklasıdır. Asıl kuklayı oynatan kuklacılar, bunları hedef almadıkça, ABD ve İngiltere ve İsrail'e yepyeni bir politik üslupla cevap vermedikten sonra bu meselenin halledilmesi mümkün değildir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Partisinin seçim beyannamesinde yer alan bazı konularla ilgili de açıklamalarda bulunan Kutan, Türkiye'deki mevcut ekonomik politikanın tepeden tırnağa değişmesi gerektiğini söyleyerek, "çok zor şartlar yaşanmadığı sürece borçlanma olmamasını" öngördüklerini belirtti.IMF ile Türkiye arasındaki ilişkilerin, ekonomiye olumsuz yansıdığı görüşünü dile getiren Kutan, "IMF ile ilişkileri mutlaka en kısa zamanda keseceğiz" dedi.

Recai Kutan, eğitim alanında 8 yıllık zorunlu eğitimi ve üniversitelere girişteki katsayı uygulamasını değiştireceklerini söyledi.YÖK'ün yeni baştan şekillenmesini de hedeflediklerini belirten Kutan, "Üniversitelere en çok özel liselerde okuyan öğrenciler giriyor. Bu sistem mutlaka değiştirilmek mecburiyetindedir" diye konuştu.