Kutan, TOBB'un bildirisini 'yumuşak' buldu

ANKARA (İHA) - SP Genel Başkanı Recai Kutan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin dün açıkladığı deklarasyonu 'yumuşak' bularak, "Anlaşılıyor ki, DSP'li milletvekillerinin ziyaretinin ardından oldukça yumuşakk ve ne olduğu anlaşılamayan bir metin ortaya çıktı" dedi. Hükümeti verimsiz olmakla suçlayan Kutan, Başbakan Bülent Ecevit'in muhalefete yönelik sözlerinin 'meydan okuma' anlamına geldiğini savundu.

Kutan, Milli Prodüktivite Merkezi Başkanı Güngör Yener ve beraberindeki heyeti kabul ederek bir süre görüştü. Kutan kabulde yaptığı konuşmada, önümüzdeki dönemde Milli Prodüktivite Merkezi'nin isminin değiştirilerek 'verimlilik' kelimesinin eklenmesi için bir yasa teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı'na sunacaklarını bildirdi. Kabul sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Kutan, 'Ecevit'in hastalığının bir verimsizliğe yol açtığını düşünüyor musunuz?' şeklindeki bir soruya, "Hiç şüpheniz olmasın. Bu hükümetin verimliliğinin düşüklüğü sadece sayın Başbakan'ın hastalığıyla ilgili değil bu hükümetin bizatihi kendisi fevkalede verimsiz çalışma düzeni içerisindedir. Verim nasıl teşekkül edecek. Bir defa hizmetler arasında, partiler arasında koordinasyonun olması lazım. Bir defa böyle bir koordinasyon yok. Darmadağınık bir çalışma. En önemlisi de uyum yok. Milli Prodüktivite Merkezi'nin ilk ikaz edeceği, tavsiyede bulunacağı kurum hükümettir. Hükümetin veriminin arttırılması yönünde çalışma yapmalarıdır" karşılığını verdi.

Reklam
Reklam

'ECEVİT HÜKÜMETTEN ÇEKİLSİN' Gazetecilerin sorusu üzerine Başbakan Bülent Ecevit'in muhalefete yönelik dile getirdiği 'Görevimi bırakmamı istiyorlarsa düşürsünlen' şeklindeki açıklamalarını da değerlendiren Kutan, "Sayın Başbakan'ın inanarak söylediği bir söz değil, bir anlamda meydan okuma. Sayın Başbakan biliyorki, parlamentoda kendilerinin 350 blok oyları var. Muhalefetle aynı istikamette görüş ifade eden sivil toplum örgütleri ne kadar talepte bulunursa bulunsun, düşürülme ancak parlamentoda olacak. Ancak parlamentoda böyle netice elde etmek şu anda mümkün görünmüyor" diye konuştu. Kutan, 'Hükümetin verimliliğini arttırmak için sayın Başbakan'ın çekilmesi mi gerekir, erken seçim mi gerekir?' yönündeki bir soruyu, "Sayın Başbakan'ın daha doğrusu hükümetin bütünüyle çekilmesi gerekir" diye cevapladı.

'TOBB AÇIKLAMASI YUMUŞAK'
Kutan son olarak, TOBB Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısının ardından açıklanan ortak bildirinin hatırlatılması üzerin ise şunları söyledi: "Çok farklı bir deklarasyon bekliyordum. Anlaşılıyorki, DSP'li milletvekillerinin ziyaretinin ardından oldukça yumuşak ve hatta bir yönüyle ne olduğu anlaşılamayan birtakım beyanlar oldu. Dikkatle incelendiğinde çekil ifadesi çıkıyor. Ancak bunun çok daha net ifade edilmesinde zaruret vardı. En büyük sivil toplum kuruluşlarından bir tanesi olan TOBB 'bu hükümet gitmelidir' düşüncesini biraz dolambaçlı da olsa ifade etmişlerdir".

Reklam
Reklam