Kutan'dan Derviş'e eleştiri

İSTANBUL (İHA)- Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Kemal Derviş'in CHP'ye katılmasını değerlendirerek, "Sayın Derviş kendini sosyal demokrat olarak tanıtıyor. Halbuki geldiği günden bu yana 1.5 yıldan daha fazla, uygulamaları tam vahşi bir kapitalist anlayışa göre cereyan etmiştir" dedi.

Prof. Dr. Sabahattin Zaim'in vefat eden eşinin cenaze törenine katılmak üzere öğlen saatlerinde Ankara'dan İstanbul'a gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kemal Derviş'in CHP'ye katılmasını değerlendiren Kutan, Derviş'in CHP'ye nasıl uyum sağlayacağını bir türlü anlayamadığını belirterek, "Sayın Derviş kendini sosyal demokrat olarak tanıtıyor. Halbuki geldiği günden bu yana 1.5 yıldan daha fazla, uygulamaları tam vahşi bir kapitalist anlayışa göre cereyan etmiştir. Yani Sosyal Demokrat olan CHP ile özellikle ekonomik politikalar bakımından nasıl bir uyum yapacak, bunu anlamak mümkün değil" dedi.

Reklam
Reklam

Merkez sağda ittifak söylentilerine de değinen Kutan, bu tür ittifakların tamamen dışında olduklarını belirterek, "Saadet Partisi olarak biz tek başımıza seçime gireceğiz. Zaten baştan beri ifade ettiğimiz gibi bizim baraj aşma yönünden herhangi bir riskimiz olmadığına yürekten inanıyoruz. Dolayısıyla böyle bir ittifak arayışı içerisinde değiliz. Ama öbür partileri, kendisini merkez sağ olarak adlandıranlar, bir araya gelir gelemez onu bilemem" şeklinde konuştu.

Recai Kutan, bir basın mensubunun, "Son günlerde basında seçimin erteleneceği, Tansu Çiller'in başbakanlığında bir hükümet kurulacağı ve Saadet Partisi'nin de bu hükümeti dışarıdan destekleyeceği yönünde haberler var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklinde sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bir defa hiç kimse bizim adımıza karar vermesin. Biz aylardan beri Türkiye'nin bir erken seçime ihtiyacı olduğunu ifade ettik. Türkiye şu an bir seçim havasına girmiştir.

Dolayısıyla seçimin tehir edilmesi hususunda yapılacak hiçbir çalışmaya Saadet Partisi destek olmayacaktır. Bizim de kulağımıza da bazı şeyler geliyor. Bazı partiler kendi aralarında böyle müzakerelerde bulunuyorlar diye. Ancak biz bu tür çalışmaların içinde değiliz. "

Reklam
Reklam