Kutlu Doğum coşkusu Gemerek’te salonlara sığmadı

Sivas’ın Gemerek ilçesinde Kutlu Doğum coşkusu yaşanıyor. Gemerek Müftülüğü ve İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan...

Sivas’ın Gemerek ilçesinde Kutlu Doğum coşkusu yaşanıyor. Gemerek Müftülüğü ve İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan programlara vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kaymakam Adnan Tezcan’ı ziyaret eden Müftü Vekili Alaattin Mehmetalioğlu, gül takdiminde bulunarak, haftasını tebrik etti.

Ziyarette etkinliklerin önemine değinen Kaymakam Tezcan, "Kutlu Doğum haftalarında yapılan etkinlikler önemlidir. Gençlerimize dini ve kültürlerinin tanıtılmasına vesile olur. Kutlu Doğum Haftası'nın insanlar arasındaki sevgi ve dostluğun artmasına vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Müftülük, ilçeye bağlı beldelerde de çeşitli programlar düzenleyerek vatandaşlara Kutlu Doğum heyecanı yaşattı. İlçedeki Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde Gemerek İmam Hatip Lisesinin Yeniçubuk beldesinde düzenlediği programa Yeniçubuk Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdulsamet Şimşek, Dr. Mustafa Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Gemerek İmam Hatip Lisesi Müdürü İsmail Arslan, alemler rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz'in merhamet, doğruluk ve mütevazılık timsali olduğunu O’nun göstermiş olduğu yolda O’nun yaşam biçimini kendimize ölçü alarak yaşamamız gerektiğini söyledi.

Peygamber aşkının coşkusuyla salona akın eden vatandaşlara karanfil hediye edildi. Büyük katılım olduğu programda Peygamber Efendimiz'in hayatının anlatıldığı konuşmalar ve slayt gösterileri yapıldı. Programda vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: