'Kutlu Doğum' Coşkusu Salona Sığmadı

Çorum'da Alaca Sosyal Yardımlaşma ve Eğitime Katkı Derneği’nin (ASYED) geleneksel olarak düzenlediği Kutlu Doğum programı...

Çorum'da Alaca Sosyal Yardımlaşma ve Eğitime Katkı Derneği’nin (ASYED) geleneksel olarak düzenlediği Kutlu Doğum programı büyük ilgi gördü. Alaca Belediye Kültür Salonu'nda yapılan programa gösterilen ilgiden dolayı davetliler programı ayakta izledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an tilavetiyle devam eden programda Türkiye ezan okuma birincisi Hasan Çakmak ve ekibi de sahne aldı.

Program Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir’in konferansıyla duygulu anlar yaşandı. Efendimizin hayatından kesitler sunan Bedir ayrıca insanların yaşamında medyanın çok önemli bir rolünün olduğunu vurgulayarak, bu hususta küçükten büyüğe herkesin hassas olması gerektiğine dikkat çekti.

Reklam
Reklam

İlahilerle ve semazen gösterisiyle devam eden program İlçe Müftüsü İhsan Caner’in, okunan hatimlerin dualarının yapılmasıyla sona erdi.

Amaçlarının bu kutlu günlerde insanlara Efendimizi anlatmak olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Ali Yağlı, “Efendimize susamış gönüllere bir nebze fayda sağlayabiliyorsak ne mutlu bizlere” dedi.
Programın çok güzel geçtiğini belirten vatandaşlar da her yıl Kutlu Doğum programlarının ilçeye renk kattığını ve kendilerinin bu tür programlardan istifade ettiklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Programa, Belediye Başkanı M. Esat Eyvaz, Emniyet Müdürü Tamer Azem Arslan, Müftü İhsan Caner, okul müdürleri sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: