Kutlu Doğum, Diyarbakır'da Diyanet İşleri Başkanı'nın Katılımıyla Kutlanacak

Diyarbakır’da pazar günü 10 binlerce kişinin katılımıyla 'Peygamberimiz ve İnsan Onuru' adıyla Kutlu Doğum programı...

Diyarbakır’da pazar günü 10 binlerce kişinin katılımıyla 'Peygamberimiz ve İnsan Onuru' adıyla Kutlu Doğum programı düzenlenecek. Diyarbakır Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılacağını belirtti.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Erdoğmuş, Kutlu Doğum hazırlıklarının devam ettiğini söyledi. Programın yapılacağı pazar günü Diyarbakır halkına binlerce gül dağıtılacağını anlatan Erdoğmuş, Kutlu Doğum'un Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 25 yıldır her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında ayrı ayrı temalarla kutlandığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılımıyla 'Peygamberimiz ve İnsan Onuru' konusunun işleneceğini anlatan Erdoğmuş, programın 19.00’da başlayacağını kaydetti. Erdoğmuş, niçin ve nasıl bir Kutlu Doğum sorularına ise en iyi şu şekilde cevap verileceğini belirtti: “İslam nazarında insan, bütün yaratılanlar arasında en şerefli olanıdır. ‘Hiç şüphesiz Biz insanı şerefli kıldık’ (İsra:70) ayeti bunun en kati delilidir. Allah’ın bir elçisi olarak Hz.Muhammed (s.a.v.) hiç şüphesiz yaratılanların en şerefli ve en mükemmel olanıdır. İnsanlık tarihinde büyük hükümdarlar, büyük fatihler, büyük reformcu ve devrimciler, büyük veliler, büyük filozoflar vs. her dönemde ortaya çıkmış, ancak ekseriyetle bunların her biri kendilerine has alanlarda bir değer sahibi olmuşlardır. Bütün bu çeşitli üstün meziyetlerin bir arada ve en mükemmel bir biçimde tek bir insanda toplanması Hz. Muhammed'de (sav) görülmektedir. O’na tabi olmakla ancak ve ancak Allah’ın sevgisine mazhar olmak mümkündür. ‘De ki; Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.’ (Ali İmran:31) Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) tebliğe başladığı ilk günden itibaren tüm dünyayı muhatap almış, kendisini hiçbir şekilde bir milletle veya herhangi bir asırla sınırlandırmamış, ırk ve sınıf farkını tanımamış, daima insanların mutlak eşitliğini en temel bir ilke olarak ortaya koymuştur. Tam anlamıyla karışıklık ve çatışma hali yaşayan bir ortamda bedenlerden çok kalplere hükmetmiş, ister harp zamanında olsun ister sulhta olsun kendisine düşmanlık besleyenlere karşı bile dosdoğru ve merhametli davranmıştır. Kendi şahsında mükemmel bir ahlak sergileyerek örnekliğin en güzelini bize bırakmıştır. Manevi çürümüşlüğün alarm verdiği günümüzde, fani ömrümüzü modern yaşam çıkmazında tüketirken, bize yeniden yön tayin edici, madde ve manada muvazeneye kavuşturucu, ezeli ve ebedi gerçekliğin farkındalığını yaşatıcı bir gönül programına ve gönüllülerin buluşmasına her zamandan daha çok muhtaç olduğumuz böyle bir zamanda, Peygamberimizin (sav) mevlidlerini; bizlere arşı âlânın hazinelerinden Rabbani bir hediye olarak ihsan edilen sulh nimetinin şükrünü eda etmek ve adeta bir tecdidi biat inanç ve heyecanıyla, ismiyle müsemma bir Kutlu Doğum programı şuuruyla ihya etmeliyiz.”

Reklam
Reklam

UZUN SÜRE ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI KALDI

Diyarbakır’da öğrenci kavgasına değinen Erdoğmuş, öğrencilerin vicdanlarını hakem tayin ederek öyle hareket etmeleri gerektiğini ifade etti. Diyanetin 2 insanın, 2 ailenin ve 2 ülkenin kavgasında bile aktif olarak bir aktivist gibi hareket etmeleri gerektiğini söyledi. Erdoğmuş, “Ancak biz elimiz kolumuz bağlı olarak uzun süre bu olayların gerisinde kaldık. Bu sulh ve barış ortamı bizim o geçmişimizi de telafi edebilecek. Ondan sonraki dönemde de hayırlı işlerde hizmet edecek imkânlar sunuyor. Bunun devamında ulemanın, medrese hocalarının, fahri ve resmi mezun hepsinin adeta bir adresine dönüşecek müftülüğüz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: