Kutlu Doğum etkinliklerinde kardeşlik hukuku anlatıldı

Mersin’in Toroslar ilçesindeki Halkkent Toplum Merkezi’nde Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle “Hazreti Peygamberin kardeşlik hukuku ve...

Mersin’in Toroslar ilçesindeki Halkkent Toplum Merkezi’nde Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle “Hazreti Peygamberin kardeşlik hukuku ve kardeşlik ahlakı” anlatıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda Mersin Müftülüğü tarafından gönderilen vaize Halime Karabulut, kardeşliği Alemlerin Sultanı Peygamberimizden öğrendiklerini belirtti.

Hakiki kardeşliğin tadına insanlığın Hazreti Muhammed (SAV) ile vardığını ifade eden Karabulut, “O bize kardeşi kardeşe bağlayan en yüce değerin sadece sevgi, ilgi ve muhabbet değil, aynı zamanda bir hak olduğunu bildirdi. Ona göre müminler birbirine hak bağı ile bağlıdır. Hak bağının kurucusu ise Cenab-ı Hakk'ın kendisidir" ifadesini kullandı.
Programın sonunda merkezde eğitim alan öğrenciler tarafından şiirler okunurken ilahi dinletisi sunuldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: