Kutlu Doğum Haftası

Yeşilyurt İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Yeşilyurt Şubesi'nce, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla konferans düzenlendi.

Yeşilyurt İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Yeşilyurt Şubesi'nce, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla konferans düzenlendi.

Hz. Muhammed'in doğumunun 1441. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Hz. Peygamberimiz, kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku" konulu konferans, Yeşilyurt Merkez Camisi'nde gerçekleştirildi. Konferansı, Yeşilyurt ilçe merkezi ve çevre köylerden çok sayıda vatandaş takip etti.

Kur'an-ı Kerim ve mealinin okunmasıyla başlayan programda, Yeşilyurt Müftlüğü'nde görevli din görevlileri tarafından oluşturulan ilahi grubu ilahiler söyledi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Özköse, Hz. Muhammed dönemindeki kardeşlik ahlakı ve hukukunu örneklerle anlatı. Özköse, kardeşlik hukuku ve ahlakına bugün her şeyden daha fazla ihtiyaç olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Konferansa, Yeşilyurt Kaymakamı Zafer Oktay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Kazım Misafir, Tokat İl Müftü Yardımcısı Kenan Hatipoğlu, Artova Müftüsü Ömer Ergül, Sulusaray Müftüsü Mehmet Koç da katıldı.

Programın ardından İlçe Müftülüğü'nce vatandaşlara yaklaşık 1500 kişilik kutlu doğum aşı ikram edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: