Kutlu Doğum Haftası

Amasya'da Kutlu Doğum Haftası kapsamında 'Sevgiliyi Ebru ve Hatla Nakşetmek' sergisi açıldı.

Amasya'da Kutlu Doğum Haftası kapsamında 'Sevgiliyi Ebru ve Hatla Nakşetmek' sergisi açıldı.

Ebru ve hat sanatçısı Sündüs Sağıroğlu'nun eserlerinden oluşan sergi, Hazeranlar Konağı Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlendi.

Açılış törenine Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, kurum ve kuruluşların yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Vali Öz, törende yaptığı konuşmada, Amasya'nın şehzadeler şehri olduğunu anımsatarak, kentte Türk İslam sanatlarının yaygın olmasına rağmen gençlerin bu sanatlara daha çok ilgi göstermesi için ebru, hat ve tezhip kursları açtıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Öz, söz konusu sanatların gelecek kuşaklara aktarılarak yaşatılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, açılan kursları valilik olarak desteklediklerini belirtti.

Açılışın ardından evli ve iki çocuk annesi Sağıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 52 eserin yer aldığı sergi için yaklaşık 2 yıl hazırlık yaptığını anlattı.

Sergiyi, alemlere rahmet olarak gönderilmiş Hazreti Muhammed'i bu kutlu ayda anmak ve anımsatmak maksadıyla düzenlediğini kaydeden Sağıroğlu, "İki yıl ebru kursları aldıktan sonra yapmaktan büyük haz aldığım ebru çalışmalarını bir sergide toplamanın mutluluğunu yaşıyorum"dedi.

Serginin 27 Nisan tarihine kadar açık olacağı öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: