Kutlu Doğum Haftası

Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Derneği (CÜDER) tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla gül dağıtıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Derneği (CÜDER) tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla gül dağıtıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Merkezi Kafeterya önünde bir araya gelen CÜDER üyeleri, basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan CÜDER Başkan Yardımcısı Mustafa Koyuncu, bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nın ana temasının Hazreti Peygamberin kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku olduğunu belirtti.

Koyuncu, şunları kaydetti:

"Hazreti Muhammed bize kardeşliği öğreten kişidir. Bize kardeşliğin sadece bir söylem olmadığını, tüm dinleri, tüm ırkları, tüm renkleri ve tüm ayrımları aynı kardeşlik havuzunda toplamayı bize O gösterdi ve öğretti. Bugün İslam aleminde mazlumiyetlerin yaşanması, akan gözyaşının ve kanın bir türlü durmaması, bu kardeşlik ikliminin yaşanamamasından veya ihlal edilmesinden kaynaklanmaktadır. Bu gözyaşını, acıları ve zulümleri dindirmenin yolu ise Hazreti Muhammed'in kardeşlik ahlakından beslenen insanların bir olması, beraber olması ve en önemlisi hakiki manada kardeş olmasından geçmektedir. Bu vesileyle hayatlarımıza hayat bahşederek varlığıyla bütün asırları ışıklandıran kutlu Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in mübarek doğumunu en kalbi duygularla tebrik ediyor, Kutlu Doğum Haftası'nın hayatımızda açacağımız yeni çığırlara ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Reklam
Reklam

Koyuncu'nun açıklamasının ardından grup, ellerindeki gülleri kampüsteki öğrencilere dağıttı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz