Kutlu Doğum Haftası

AK Parti Mersin milletvekilleri Nebi Bozkurt ve Ahmet Tevfik Uzun ile Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla

AK Parti Mersin milletvekilleri Nebi Bozkurt ve Ahmet Tevfik Uzun ile Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Bozkurt, mesajında, Hz. Muhammed'in dünyaya gelmesiyle insanlık aleminin nurlandığını ifade etti.

İnsanın yaratılmışlar arasında en şerefli varlık olduğunu belirten Bozkurt, bu varlığı yüceltmenin herkes için kaçınılmaz bir görev olduğunu vurguladı.

Hz. Peygamberin insanlara iyilik yapmayı, dürüstlüğü, emaneti korumayı öğütlediğini anlatan Bozkurt, "Peygamberimiz sevginin, hoşgörünün, barışın ve adaletin eşsiz temsilcisi olmuştur. Bunları yaparak bütün insanlığa örnek oldu. Bizlerde bu önemli günü, rahmet Peygamberini anma gününden ziyade, onu anlatma günlerine dönüştürmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle haftanın tüm insanlığa rahmet ve huzur getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Uzun da Hz. Muhammed ile tanışan dünyaya barış ve kardeşliğin geldiğini hatırlattı.

Peygamberimizin, bütün insanlığa kucak açtığını, barış ve sevgi öğrettiğini anımsatan Uzun, şunları kaydetti:

"İslam barış, sevgi ve adalet dinidir. Biz de Peygamberimizin bıraktığı bu değerlere sahip çıkarak, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Fitne amaçlı olan ve bütünlüğümüzü bölmeye yönelik şeyleri defetmeliyiz. Kardeşliğimizi güçlendiren ve bizi daima diri tutan maddi ve manevi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle haftanın herkese huzur getirmesini istiyorum."

Tuna ise Hz. Muhammed'in sadece Müslümanlar için değil tüm insanlık alemi için bir model olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Doğruluk ve güzel ahlakı kendi hayatıyla gösterdi. Peygamberimizin yüce ahlak prensiplerini hatırlamalı ve o prensiplere sahip çıkmalıyız. O hayatı boyunca insanlara sevgi, hoşgörü ve adalet gibi kavramları öğretti. Peygamberimizi anmak, onu tanımak değerlerini anlamak, onun yolunda ilerleyebilmek için, geçmişle geleceği birleştirmeliyiz. Haftanın tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mesut İnce - Selahattin Özbozkurt / Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: