Kutlu Doğum Haftası

Kütahya'da, 6-20 Nisan tarihleri arasındaki "Kutlu Doğum Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Kütahya'da, 6-20 Nisan tarihleri arasındaki "Kutlu Doğum Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl coşkuyla kutlanan Hz. Muhammed'in doğum tarihine denk gelen 20 Nisan'a kadar çeşitli etkinlikler düzenlemeye başladıklarını söyledi.

Bu hafta, Kütahya'da bulunan Kur'an-ı Kerim kursları tarafından kermes düzenlendiğini ifade eden Üskülüplü, şöyle konuştu:

"Asıl programlarımız 15 Nisan'da başlayacak. O gün Müftülük Konferans Salonu'ndaki açılışın ardından, Sevgi Yolu-Ulu Cami arası yürüyüş yaparak gül dağıtımı yapacağız. Aynı gün Karagöz Camisi önünde kitap standı açıp, lokma dağıtımı yapacağız. Dumlupınar Spor Salonu'nda Prof. Dr. Ali Erbaş hocamız konferans verecek. 16 Nisan'da hastane, cezaevi, huzurevi, Şehit ve Gaziler Derneği ziyaretleri, Bölge Kuran Kursu'nda 'Kutlu Doğum Helvası' ikramımız ve Müftülük Konferans Salonu'nda Peygamber Efendimizin hayatı konulu öğrenciler arası yarışma düzenlenecek.

Reklam
Reklam

17 Nisan'da İstanbul'dan Fatih Cami İmam Hatibi Osman Şahin, Süleymaniye Cami İmam Hatibi Ekrem Nalbant, Piyale Paşa Cami İmam Hatibi İshak Danış ve Ankara Kocatepe Cami İmam Hatibi Ali Tel hocalarımız Ali Paşa Camisi'nde Kuran ziyafeti verecek. 19 Nisan'da Müftülük Sitesi Camisi'nde sakalı şerif ziyarete açılacak ve Belediye Kültür Sarayı'nda bayanlara yönelik piyes ve şiir dinletisi sunumu yapılacak. 20 Nisan'da ise Ulu Cami'de ikindi namazı sonrası mevlit ve hatim duası yapılacak."

Muhabir: Hadi Şengül

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: