Kutlu Doğum Haftası

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Hz. Muhammed'in gelişi ile eşitlik ve kardeşlik geldiğini, cahiliye devrinin kapandığını belirtti.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Hz. Muhammed'in gelişi ile eşitlik ve kardeşlik geldiğini, cahiliye devrinin kapandığını belirtti.

Üstün, yaptığı yazılı açıklamada, 14 ve 20 Nisan'ın huzura ve mutluluğa giden yolda en büyük rehberin ve iftihar tablosu olan Hz. Peygamber'in doğum günü olduğunu ifade etti.

İslam dini ile dünyanın aydınlandığını ve insanlığın karanlık bir dönemden kurtulduğunu vurgulayan Üstün, şunları kaydetti:

"O nurun gelişiyle eşitlik, adalet ve kardeşlik geldi, cahiliye devri kapandı. Onun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıç oldu. Alemlerin yaratılış nedeni olan ve insanlığın kurtuluşu için gönderilen son peygamber Hz. Muhammed'i hepimizin daha yakından bilmesi ve bildiklerimizi de çevremizdeki insanlarla paylaşması gerektiğini, kutsal bir vazife olarak görüyor ve tüm Müslüman kardeşlerimizin kutlu doğum haftasına gereken hassasiyeti göstereceklerine canı gönülden inanıyorum. Bu müstesna haftanın İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Reklam
Reklam

-AK Parti İl Başkanı Çimen-

AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen ise 24'üncüsü kutlanacak Kutlu Doğum Haftası'nın başta Gümüşhane olmak üzere tüm İslam dünyası ile insanlığa barış ve huzur getirmesini diledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yılki etkinliklerin ana temasının "Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru" başlığı ile belirlenmesinin çok anlamlı olduğuna işaret eden Çimen, şunları kaydetti:

"Efendimiz Hazreti Muhammed'in risaleti evvel emirde 'eşrefi mahlukat' olan insanın asli onurunun teyidi ile bu şerefin korunması esasını telkin etmiştir. Bütün bir İslam hukukunun temeli işte bu insan onur ve şerefinin muhafaza edilerek sürdürülmesine hasredilmiştir. İslam'ın Türkçe sözlük karşılığının 'Barış' olduğunu söylersek meseleyi tüm açıklığı ile ortaya koymuş oluruz."

Muhabir: İbrahim Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: