Kutlu Doğum Haftası

Bu yıl 14-20 Nisan Tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası Kırklareli’de başladı.Kırklareli İl Müftülüğü...

Bu yıl 14-20 Nisan Tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası Kırklareli’de başladı.

Kırklareli İl Müftülüğü Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapılan kutlama programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Kutlama programı Düzorman Köyü İmamı Yunus Araz tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okuması ile devam etti. Burada bir konuşma yapan Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak :” Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Kutlu Doğum Haftası için ayrı bir konu belirlemekte. Bu yılın konusu Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” söyledi.

Reklam
Reklam

İnsanın yüce, mükerrer bir varlık olduğunu belirten Müftü Bayrak;

“Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Kutlu Doğum Haftası için ayrı bir konu belirlemekte. Bu yılın konusu Hz. Peygamber ve İnsan Onuru. İnsan elbette ki yüce, mükerrer bir varlıktır. Canıyla, teniyle, ruhuyla, bedeniyle üstün bir varlıktır. Yüce rabbim ona kendi ruhundan üflemiş. Onu balcıktan şekillendirip ruh üfledikten sonra ona hayat veriş. Bütün meleklerin ona saygı, sevgi, secde etmesini istemiş. En önemlisi onu muhatap kabul etmiş, ona vahiy göndermiş. Onunla konuşmuş. İnsan merkezde bütün kainat onun çevresinde. İnsanın canı dokunulmaz. İnsan üstün bir varlık. Üstünlüğünü devam ettirebilmesi için kendisine saygılı olması gerekiyor. Kendisine saygılı olan, rabbine saygılı olur, rabbine saygılı olan çevresine, diğer insanlara saygılı olur ve saygınlığını devam ettirmiş olur. İnsanın canı da, teni de dokunulmaz. İnsan doğuştan haklarını beraberinde getirir. Bu haklar devredilmez, gasp edilmez. Hiçbir şekilde bu haklardan vaz geçilmez. Bu haklar kişinin can dokunulmazlığıdır. İnsan öldürmek caiz değil. Kutlu Doğum Haftası’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmasının ardından Müftü Bayrak basın mensuplarına ve programa gelen misafirlere kitap ve kırmızı gül hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: