Kutlu Doğum Haftası

 Kastamonu Üniversitesi (KÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burhan Baltacı, ibadetlerin samimiyetle yapılması gerektiğini belirterek, "Samimiyetle yapılan ibadetlerin kabul olma oranı daha yüksek"

Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burhan Baltacı, ibadetlerin samimiyetle yapılması gerektiğini belirterek, "Samimiyetle yapılan ibadetlerin kabul olma oranı daha yüksek" dedi. Baltacı, Abana İlçe Müftülüğünce spor salonunda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" konferansında, Hz. Muhammed'in görevini hakkıyla ve samimiyetle yaptığını anlatarak, dünya üzerinde milyonlarca kişinin onun sayesinde İslam diniyle şereflendiğini söyledi. Hz. Peygamber'in ahlakının, Kur'an-ı Kerim ahlakı olduğunu ifade eden Baltacı, şöyle konuştu: "Hayatta çok değişik şeylerle karşılaşıyoruz. Pek çok kişi var. 'Beni örnek alın, benim gibi olun' diyen. Hatta dinde değil, dünyevi hususlarda da böyle. Herkes kendine benzememizi istiyor. Peki, kimi örnek alacağız? Biz, sadece ve sadece Hz. Peygamber Efendimizi örnek almakla yükümlüyüz. Dini yaşarken ve Allah'a karşı kulluğumuzu yerine getirirken, onu örnek alacağız. Allah'ın kitabından, Kur'an-ı Kerim'den başka Müslümanlık yoktur. Kur'an-ı Kerim'in gösterdiği dinden başka da din yoktur. Allah'ın kitabı, dinin birinci kaynağıdır. O kitap, bize emrediyor ki 'Peygamberimiz Hz. Muhammed'e uyun, onun gibi yaşayın.' Dolayısıyla, dinin birinci kaynağı Kur'an, ikinci kaynağı ise Peygamberimiz ve hadisleridir. Bütün yazılanlar, Kur'an-ı Kerim'e uyduğu ölçüde değerlidir, kaynaktır ve dinlenebilir. Kur'an-ı Kerim'e uymuyorsa değersizdir. İbadetler, samimiyetle yapılmalıdır. Samimiyetle yapılan ibadetlerin kabul olma oranı daha yüksek." Konferansın ardından ilahi ve Kur'an-ı Kerim dinletisi gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: