Kutlu Doğum Haftası -AK Parti Malatya Milletvekilleri Çalık ile Akın,mesaj yayımladı

AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Cemal Akın, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle mesaj yayımladı.

AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Cemal Akın, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle mesaj yayımladı.

Çalık, mesajında, müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen Hazreti Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümünü idrak etmenin sevincini, huzurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Cahiliye anlayışının tüm acımasızlığıyla hüküm sürdüğü bir dönemde, Yüce Allah'ın, ilahi mesajlarını insanlığa iletip hidayete ermelerini sağlamak için gönderdiği peygamberlerin sonuncusu ve en yücesi olan Hazreti Peygamber'in doğumunu, "tarihin akışını değiştiren kutlu bir olay" olarak nitelendiren Çalık, Hazreti Muhammed'in doğumunu anmaktaki asıl amacın, getirdiği yüce ahlak prensiplerini hatırlamak, irade azmini tazelemek ve İslamiyet'i daha iyi kavrayabilmek olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Kutlu Doğum Haftası'nın, milleti birlik ve bütünlük içinde aydınlık geleceğe taşıyacak sağlam bir gelenek olduğunu ifade eden Çalık, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla bu geleneğin milletimizin gönlünde yaşaması, gelecek için bizleri umutlandırmaktadır. Unutulmamalıdır ki, insanlık için en güzel rehber, bütün güzellikleri bünyesinde taşıyan ve güzel ahlakı tamamlamak için gönderilen Peygamberimiz Hazreti Muhammed Efendimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, O'nun insanlığa ulaştırdığı mesajların samimi bir şekilde benimsenmesini temenni ediyor, Yüce Rabbimin hepimizin yar ve yardımcısı olmasını diliyor, tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftası'nı en içten dileklerimle kutluyorum."

-Akın'ın mesajı-

Milletvekili Akın da alemlere rahmet, insanlığı İslam'a davet için gönderilen, yaratılmışların en hayırlısı, insanların en seçkini, Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrif buyurdukları bir Kutlu Doğum Haftası'nın daha idrak edildiğini hatırlattı.

Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un, Hazreti Peygamber'in kutlu doğumunu anlattığı dizeleri anımsatan Akın, Kutlu Doğum Haftası denildiğinde, Hazreti Peygamberi anmak, anlamak, onun temsil ettiği ilahi aşkın değerler bütününü tanımak ve hayata ışık tutan bir meşale yapabilmek çabasının akla geldiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Akın, şunları kaydetti:

"Kutlu Doğum Haftası'nın insanlığa huzur getirmesini, kardeşliğimizin, birliğimizin ve dirliğimizin kuvvetlenmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Aziz hemşehrilerime, sağlık, huzur ve mutluluk temennilerimle, saygılarımı sunuyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: