Kutlu Doğum Haftası -Diyanet İşleri Başkanı Görmez, etkinliklerekatılmak üzere Mersin'e geliyor

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan "Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle Mersin'e

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan "Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle Mersin'e geliyor.

İl Müftüsü Ali Melek, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri ve Görmez'in ziyareti hakkında bilgi verdi.

"Kutlu Doğum Haftası"dolayısıyla ilk defa bir Diyanet İşleri Başkanının Mersin'e geldiğine dikkat çeken Melek, "Mersin'imizin güzel insanlarıyla bir araya gelecek olan Başkan'dan, kardeşlik ve kardeşlik hukuku ile ilgili mesajlarını alacağız. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye genelindeki ve yurtdışı temsilciliklerini düşündüğümüz zaman Başkan'ın Mersin'e geliyor olması, Mersin'e verdiği önemi, Mersin insanına yakın ilgisini ifade etmesi açısından çok önemli" dedi.

Reklam
Reklam

Melek, Görmez'in ziyaretinin Mersin'de din hizmetlerinin ileri götürülmesine ve Mersin'in mevcut olan kardeşliğinin, birliğinin, bütünlüğünün oluşmasına katkı sağlayacağına inandıklarını kaydetti.

Ali Melek, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in Mersin ziyaretinde ilk olarak Valiliği ziyaret edeceğini, Mezitli Ayşe Arslan Cami ile Yenişehir Halilurrahman Cami'nin açılışını yaptıktan sonra "Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle Tevfik Sırrı Gür Stadyum'unda düzenlenecek programa konuşmacı olarak katılacağını kaydetti.

"Kutlu Doğum Haftası"nın bu yıl ki ana temasının "Hz. Peygamber Kardeşlik Hukuku ve Kardeşlik Ahlakı" olarak belirlendiğini kaydeden Melek, hafta olarak kutlanmasındaki amacın ise Hz. Peygamber'i anmak, Onu daha iyi anlamak ve getirdiği mesajları özümseyerek uygulanmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Hafta nedeniyle düzenlenen 51 etkinlikten bazılarından bahseden Müftü Melek, 18 Nisan Çarşamba günü stadyumda düzenlenecek programda "Kuran-ı Kerim Ziyafeti" ve Konya "Musiki, Sema ve Mevlevi Kültürünü Araştırma Derneği Tasavvuf Müziği Topluluğu" tarafından İlahi Dinletisi ve Sema Gösterisi yapılacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Program öncesi katılımcılara 15 bin adet "Kardeşlik Yazıları" ve 12 bin adet "Komşuluk" isimli kitapların dağıtılacağını söyleyen Melek, aynı gün kentin ana caddelerinde ve stadyum programı öncesinde stadyumda gül suyu püskürtme etkinliği yapılacağını belirtti.

Diğer bir etkinliğin ise 14-15 Nisan günleri çocuklara yönelik olacağını belirten Melek, anlayacakları dilde çocuklara Hz. Muhammed'in anlatılacağını, programa katılacak çocuklara çeşitli oyuncak ve 2 bin adet Diyanet Çocuk Dergisi hediye edileceğini kaydetti.

Etkinlikler kapsamında 15 Nisan Pazar günü Atatürk Parkı'nda uçurtma şenliği ve balık ekmek ikramı yapılacağını belirten Melek, 16 Nisan Pazartesi günü ise Belediye Kongre ve Sergi Sarayı'nda bayanlara özel bir program yapılacağını ifade etti.

Melek, devlet hastaneleri, özel hastaneler, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı kurumlar, resmi kurum ve kuruluşlar, Forum AVM ve YKM bölgelerindeki vatandaşlara 17-20 Nisan günleri arasında gül dağıtılacağını kaydetti.

Müftü Melek, 20 Nisan günü ise Hz. Miktad (Muğdat) Cami'de 1001 Hatim duası, özel Mevlit programı düzenleneceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: