'kutlu Doğum Haftası' Dolayısıyla 20 Bin Kişilik 'tirit' Ziyafeti

'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa'da 20 bin kişiye, kentin yöresel etli yemeği 'tirit' ikram...

'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa'da 20 bin kişiye, kentin yöresel etli yemeği 'tirit' ikram edildi. Sabah namazı ardından dev kazanlarda hazırlanan tiritten yemek isteyenler, uzun kuyruklar oluşturdu.

Şanlıurfa Müftülüğü tarafından organize edilen tirit ziyafeti, sabah namazının ardından Dergah ve Hz. İbrahim Camii'nde verildi. Sabahın ilk ışıklarıyla cami avlusunda uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar, sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Ziyafete gelen kadın ve erkekler, ayrı kurulan stantlarda tiritlerini aldı. Şanlıurfalı yardımseverlerin desteği ile hazırlanan ziyafette; 4 ton 750 kilo et, 30 bin ekmek, 3 ton yoğurt, 1 ton limon, 185 kilo sarımsak kullanıldı.

Reklam
Reklam

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, tirit ikramının hayırseverlerin yıllardır sürdürdüğü bir gelenek olduğunu belirterek, "Bugün burada çok güzel bir etkinliğin coşkusunu yaşıyoruz. Urfamızın bir geleneği Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle tekrarlanıyor. Sabah namazını kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuk camide birlikte kıldı. Kur'an-ı Kerim okundu, dualar yapıldı. Şimdi burada insanımız aynı sofrada 4 bin 500 yıllık bir geleneği gerçekleştiriyor. Hz. İbrahim'in 4 bin 500 yıl önce cömertliği, bir sünnet olarak insanlığa armağan edilmiştir. Hz. İbrahim misafirsiz yemek yemezdi. Misafir olmadan sofraya oturmazdı. Kutlu doğumu büyük bir şölene dönüştürdüler. Kutlu doğumun bir parçası olarak bu ikram burada yapılmaktadır" dedi.

Tirit yemeğine gelenler ise, etkinliğe her yıl katıldıklarını ifade ederek, yetkililere teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: