Kutlu Doğum Haftası -Espiye İlçe Müftüsü Yazıcı: -"Sevgili Peygamberimizin güzel ahlakıyla ahlaklanıp, onun merhamet ve şefkatini örnek alarak yaşamalıyız"

Espiye İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, "Sevgili Peygamberimizin güzel ahlakıyla ahlaklanıp, onun merhamet ve şefkatini örnek alarak yaşamalıyız" dedi.

Espiye İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, "Sevgili Peygamberimizin güzel ahlakıyla ahlaklanıp, onun merhamet ve şefkatini örnek alarak yaşamalıyız" dedi.

Yazıcı, Hazreti Muhammed'in 1441. doğum yıl dönümünü dolayısıyla 14-20 Nisan'da kutlanacak "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla yayımladığı mesajda, rahmet peygamberinin, merhamet esintilerini, ihtişamlı bir şekilde çağa ve dünyaya yaymak, onun bütün insanlığı kucaklayan mesajını bir kez daha toplumun her kesimine ulaştırmak amacında olduklarını belirtti.

Sevgi, merhamet ve hoşgörü elçisi olan Hz. Muhammed'e her geçen gün duyulan ihtiyacın daha da arttığına değinen Yazıcı, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Günümüz dünyasında her ne kadar teknoloji ürünleri yaşam bakımından hayatımızı kolaylaştıracak bir takım gelişmeleri ve ilerlemeleri sağlamışsa da günümüz insanları arasında sevgi, merhamet, şefkat, güzel komşuluk ve ahlaki değerlerde büyük kayıplar meydana gelmiştir. Bu kayıpları önleyebilmek, manen rahat ve huzurlu bir hayat sürebilmek için de mutlaka sevgili Peygamberimiz her yönüyle ve özellikle merhamet yönüyle örnek alınmalıdır. İnsanlara ve tüm yaratılmışlara karşı sevgi beslemek, merhametli davranmak, hoşgörü sahibi olmak, kusurları affedebilmek bir ibadettir. Çağımızın buna ihtiyacı her zamandan çok daha fazladır. Sevgili Peygamberimizin güzel ahlakıyla ahlaklanıp, onun merhamet ve şefkatini örnek alarak yaşamalıyız."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz