Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Sahabe Safvan Bin Muattal'ın türbesinde gün boyu çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Sahabe Safvan Bin Muattal'ın türbesinde gün boyu çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Adıyaman Müftülüğü, Samsat İlçe Müftülüğü ve Sema-Der tarafından Sahabe Saffan Bin Muattal Türbesi'nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı, sabahın erken saatlerinde başladı. Çok sayıda vatandaşın geldiği türbedeki programda Mısırlı Hani Hasan Ahmed Rıdwan, Kur'an-i Kerim okudu.

Programın ilk bölümünde protokol üyelerinin konuşmaları yer aldı. İlk olarak konuşan Samsat Müftüsü Kamil Ruhi Albayrak, 'Sahabe Projesi'nin fiili olarak başlayacağı bir Kutlu Doğum Haftası olması temennisinde bulundu. Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ise, programa destek verenlere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, İslam Dini'ndeki kardeşlik duygusunun ne anlama geldiğini anlattı ve kardeşliğin birleştirici olduğunu dile getirdi.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, Hazreti Muhammed'in (S.A.V) yol arkadaşı bir sahabenin makamında toplanmanın güzelliklerinden bahsetti.

Vali Ramazan Sodan ise, Hazreti Muhammed'in (S.A.V) iyi tanınması ve çocuklara iyi tanıtılması gerektiğini söyledi.

Daha sonra Türkmenistan, Pakistan ve Uganda'dan gelen yabancı uyruklu gençler, ilahiler seslendirdi. Serdar Tuncer'in sunumu ile gerçekleştirilen programda Ömer Karaoğlu, söylediği şiirlerle programa renk kattı.

Türkiye Diyanet Vakfı 2. Başkanı Mazhar Bilgin, 'Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku' konulu konferans verdi. Mazhar Bilgin, Hazreti Muhammed'in (S.A.V) hak, adalet, doğruluk, kardeşlik dininin peygamberi olduğunu, doğumundan vefatına kadar her anının kayıt altına alındığını söyledi.

Bilgin, 14 asırdır Kur'an-ı Kerim'in bir harfinde değişiklik yapılmadığını dile getirerek, hangi ırktan, hangi ülkeden olursa olsun insanların Ezan-ı Muhammediye'de birleştiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Daha sonra Türkiye Diyanet Vakfı tarafından programa katkı sunanlara teşekkür plaketi verildi. Ardından çocukların dilinden hadisler seslendirildi, Grup Dergah ve Grup Ravza tarafından ilahi dinletileri sunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: