Kutlu Doğum Haftası -Eynesil'de, hafta dolayısıyla konferans düzenlendi

Eynesil İlçesi'nde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber ve Kardeşlik Ahlakı Hukuku" konulu konferans düzenlendi.

Eynesil İlçesi'nde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber ve Kardeşlik Ahlakı Hukuku" konulu konferans düzenlendi.

İl Müftüsü Necati Akkuş, Eynesil Şehit Şahin İlköğretim Okulu Spor Salonu'ndaki konferansta yaptığı konuşmada, yeryüzünün en eski kurumunun kardeşlik müessesesi olduğuna dikkati çekti.

Akkuş, İslam ülkelerinin birlik ve beraberlik içinde kardeş olması gerektiğine değinerek, "İslam devletlerinde asırlar boyu hukuk boşluğu vardır. Bu boşlukları beraber olduğumuz müddetçe düzeltebiliriz. Bizler birbirimizi sevmediğimiz müddetçe, bizler bir olmadığımız, iri olmadığımız ve diri olmadığımız müddetçe bu mümkün değildir" dedi.

Reklam
Reklam

İlçe Müftüsü Hasan Ören ise Hz Muhammed'in doğumunun 1441. yıl dönümü dolayısıyla ilçede birçok etkinlikler düzenlediklerini, bunların gelecek yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Konferansa, Eynesil Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, Eynesil Cumhuriyet Savcısı Yusuf Yüksekkaya, Görele, Çanakçı, Tirebolu, Espiye, Güce, Beşikdüzü ve Yağlıdere İlçe Müftüleri, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: