Kutlu Doğum Haftası Kürtçe, Türkçe İlahilerle Kutlandı

Adana'da yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla kutlu doğum haftası Kürtçe ve Türkçe ilahilerle kutlandı.‘Hz. Peygamber...

Adana'da yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla kutlu doğum haftası Kürtçe ve Türkçe ilahilerle kutlandı.

‘Hz. Peygamber ve insan onuru' temasıyla 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Kutlu Doğum Haftası'nın ilk etkinliği bugün Adana'da Uğur Mumcu Meydanı'nda yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla başladı.

Kadın ve erkeklerin güvenlik şeridi ile ayrı ayrı yerlerde durduğu kutlamada Türkçe ve Kürtçe "Kutlu doğum haftası kutlu olsun" pankartları dikkat çekti.

Alanı dolduran binlerce çocuk, kadın ve erkek tekbir getirerek Peygamberimizin doğum gününü kutladı. Alana gelen tekerlekli sandalyede bulunan yaşlı bir kişinin elindeki "Hakimiyet kayıtsız şartsız Allah'ındır" dövizi de dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Peygamber Sevdalılara Platformu Sözcüsü Yılmaz Geçer, kutlu doğum haftasının amacının Hz Muhammet'in misyonunun herkese anlatılması olduğunu söyledi. Geçer'in konuşmasının ardından Özcan isimli sanatçı Türkçe ilahi okuyarak alandaki herkesi coşturdu. Özcan'ın ardından sahne alan Selami isimli sanatçı ise Kürtçe ilahi söyledi.

Alanı dolduran binlerce peygamber sevdalıları aşırı sıcağa rağmen saatlerce tekbir getirerek kutlu doğum gününü kutladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: