Kutlu Doğum Haftası Malatya'da Da Törenle Başlatıldı

Kutlu Doğum Haftası Malatya'da da törenle başlatıldı.

Kutlu Doğum Haftası Malatya'da da törenle başlatıldı.

Yeni Cami yanı Soykan Meydanı'nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Kermes açılış törenine, Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, bazı daire müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile müftülük yetkili ve ilgilileri katıldı.

Reklam
Reklam

Kutlu Doğum Haftası açılış töreninde konuşan Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, "O'nun gelmesiyle insanlık gerçek hüvviyetini kazandı. O'nun getirdiği prensiplerin yer kazanması için bu tür etkinlikklerin önemi çok büyüktür" ifadelerini kulandı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, "Hz Peygamberimizin doğumu, Bir karanlığın kapanması, cahiliye döneminin sona ermesine ve insanlığına aydınlığa çıkmasına vesile olmuştur" dedi.

İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül de, "Cenab-ı Allah yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de Habibim, biz seni ancak ve ancak alemlere rahmet olarak gönderdik" ayetini hatırlatıp, "Dünyayı şereflendiren Hz. Peygamberimiz her yönüyle örnek olmuştur" dedi. Kutlu Doğum Haftası ile ilgili bilgi aktardı.

Kur-an-ı Kerim okunması, Müftü Yardımcısı Cengiz Yağcı'nın dua etmesiyle kurdele kesilip, Kutlu Doğum Haftası Kermes açılışı gerçekleştirildi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Malatya'da 14-20 Nisan tarihleri arasında bir dizi etkinlik düzenlenecek. Öğrencilere konferanslar verilecek. 14 Nisan cumartesi günü Malatya Park AVM'de saat 13,30'da kitap standı açılacak.

Reklam
Reklam

20 Nisan'da Yeni Camii'de bin bir hatim indirilip, kutlu doğum aşı ile hafta kapatılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: