Kutlu Doğum Haftası mesajı -Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, KutluDoğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kutlu Doğum programlarının Türkiye genelinde 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlandığını belirten Ali Maraşlıgil, "Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) efendimizin dünyaya teşriflerinin 1441. yıl dönümünü sevinç ve heyecan ile kutlamaya çalışıyoruz. Her yıl büyük bir heyecanla beklenen Kutlu Doğum programları Türkiye genelinde 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta. Bu çerçevede Peygamberimiz insanımıza daha geniş ve doğru olarak tanıtılmaya çalışılacak. Çünkü bizim için Hz. Peygamber (S.A.V)'in hayatında, söz ve fiillerinde, hayatın her sahasıyla ilgili, insanlığın takip edeceği örnekler vardır" dedi.

Reklam
Reklam

Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki ana temasının 'Hz. Peygamber (S.A.V), Kardeşlik Hukuku ve Kardeşlik Ahlakı' olduğunu ifade eden Maraşlıgil şunları kaydetti:

"Zira biz kardeşliği ondan öğrendik. Doğulu-Batılı, Arap-Acem, Türk-Kürt, kadın-erkek, zengin-fakir, şehirli-köylü, işçi-memur, eğitimli-eğitimsiz, kariyerli-kariyersiz gibi yapay tüm ayrımları, iman kardeşliğinin potasında eritmeyi bize o öğretti. O bize kardeşi kardeşe bağlayan en yüce değerin sadece sevgi, ilgi ve muhabbet değil, aynı zamanda bir hak olduğunu bildirdi. Ona göre müminler birbirine hak bağı ile bağlıdır. Hak bağının kurucusu ise bizzat Cenab-ı Hakk'ın kendisidir. Bizim kardeşliğimiz Yüce Allah'ın bize en büyük lütfu, ikramı, ihsanı ve nimetidir. Bu kardeşlik soy, sop, ırk, renk, dil, bölge ve asabiyet temelinde bir kardeşlik değildir. İman ve takva ekseninde bir kardeşliktir. İslam kardeşliğidir.

16 Nisan 2012 Pazartesi günü akşam saat 19.30'da Kadir Has Kapalı Spor Salonu'nda Sayın Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez'in katılacağı bir program düzenleyeceğiz. Tüm Kayserili hemşehrilerimi bu programa katılmaya davet ediyor, içerisinde bulunduğumuz Kutlu Doğum Haftası'nın ilimize, ülkemize, tüm insanlığa rahmet ve barış ve kardeşlik getirmesini, yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: