Kutlu doğum haftası salona sığmadı

Küre Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe katılım büyük oldu

KÜRE’DE KUTLU DOUM HAFTASI SALONA SIĞMADI

Küre Belediye Düğün Salonun da gerçekleştirilen etkinliğe ilgi büyük oldu.

Sunumunu Enis Karadeniz’in gerçekleştirdiği ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin’in konuşmacı olarak katıldığı Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine , İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun ardından, Kastamonu Anadolu imam Hatip Lisesi öğrencileri açılış Kuran’ı ile başladı. İlahiler, Kasideler, Naat-ı Şerif ve Tiyatro gösterilerinin sergilendiği etkinlikte ilk konuşmayı Küre İlçe Müftüsü Ali Çebi tarafından yapıldı.

Reklam
Reklam

Samimiyet , konulu temaların işlendiği konuşmasında Çebi; Ayet ve hadis-i şeriflerden örnekler vererek ‘’ İnsanlar bugün Allah’a karşı samimiyet bekliyor ‘’ dedi.

‘’İslamı yeryüzünde Allah’ın temsilcisi olan onun adına hareket eden ancak bizler hayatta tutacağız ‘’ vurgusunu yaban Çebi; ‘’ Bu Kutlu Doğumların boşuna yapıldığını zannetmeyin, bu Kutlu Doğumlar sadece burada iki saat konuşma ile yahut ta birtakım etkinlikler çerçevesinde içleri doldurulan programlar değildir, Kutlu doğumları çok iyi anlamalıyız ‘’ diye konuştu.

İlçe okullarında Kutlu doğum haftası nedeniyle düzenlenen şiir ve komposizyon yarışmalarında dereceye girenlere ödül töreni ile devam edilen etkinlikte kısa bir açıklama yapan Küre Kaymakamı Şahin Kazancı ; ‘’ Biliyoruz ki Peygamber Efendimiz, kainatın yaratılış sebebi, O olmasaydı biz olmayacağımızı bildiğimiz Efendimizin, bir Kutlu Doğum münasebetiyle daha anlama ve anma programı ile bir aradayız ‘’ dedi.

‘’ Din peygamberlere karşı samimi olmaktır ‘’ diyerek sözlerine devam eden Kazancı; ‘’ Böyle bir zamanda şairler çok güzel şeyler söylemişler, sadece Peygamber Efendimizi anlatmak üzere bir edebiyat türü ortaya çıkmış ‘’ ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Kazancı, Tabii ki dinimiz müjde dini hakikaten belki son nefesimize kadar hep bir umutla yaşıyor yaşatacağız ama, bu hadis-i şerif çok güzel örnek teşkil ediyor, ‘’ İnsan olmak yetmiyor, bilmemiz lazım. Bilmek yetmiyor ,o bildiğimizi kullanmak lazım, amel etmek lazım, onunla uğraşmak lazım oda yetmiyor samimi olmak lazım , yaptığımız işte, konuşmamızda, tavır ve davranışlarımızda ‘’ diyerek sözlerini tamamladı.

Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerine konuşmacı olarak katılan Din İşleri Yüksek Üyesi Mehmet Keskin konuşmasına kutlu doğum haftasının önemine değinerek başladı.

Keskin; ‘’ Kutlu doğum haftalarında önemli konuları işlemekteyiz ‘’ diyerek başladığı konuşmasına; ‘’ Bu sene Din ve Samimiyet konusunu işliyoruz. Kardeşlik , merhamet, insan onuru, çok güzel kavramlar , ama biz bunları hayatımıza yansıtamazsak bunların pek kıymeti kalmaz, bunun içindir ki bu sene Din ve Samimiyet konusunu ele aldık ‘’ dedi.

Keskin; ‘’Samimiyet , insanın fiili ile sözlerinin aynı olması demektir ‘’ diyerek sözlerini şöyle sürdürdü :

Reklam
Reklam

‘’ Görüldüğü gibi sadece dini hayatta ilgili değil, dünyevi hayatta, devlet hayatta, yönetimde, kişisel hayatta da, toplumsal hayatta da , manevi hayatta da Peygamber Efendimiz insanların samimi ve ihlaslı olmalarını emrediyor. ‘’ dedi.

‘’Önce can diyorsan o zaman imanın tartışır. Kendiniz için istediğinizi , kardeşiniz için istemedikçe gerçek manada olamayacağız’’ hadis-i şerifi dile getiren Keskin; sözlerini şöyle tamamladı :

‘’ Riyakar insanların gösteriş gayesiyle görünürde güzel işler yapan kimselerin, Allah katında makbul olmadıklarını hepimiz biliyoruz, bunun farkındayız. Ama ne yazık ki , kendi çıkarlarımız , kendi menfaatlerimiz bizi hep köreltiyor, gözümüze perdeler çekiyor. Allah rızasını çoğu kez göz ardı ediyoruz. Çevremizin ve insanlarımızın makam ve mevki sahibi , toplumda itibar sahibi kimselerin hoşnutluğunu kazanmak onların gözün girmek bazı görünürde güzel faaliyetler yapıyoruz ki, bunun hiç ama hiç kıymeti yoktur ‘’ diye konuştu.

Küre Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası Programına; Küre Kaymakamı Şahin Kazancı, Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, Küre Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdür Said Yıldırım , İlçe Emniyet Amiri Mehmet Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tursun, yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Haber : Erdal KARAHALİLOĞLU

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: