Kutlu Doğum Haftası Sarıkamış’ta Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 14 Nisan 2013 tarihinde başlayan ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri devam ediyor.Kutlu Doğum...

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 14 Nisan 2013 tarihinde başlayan ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri devam ediyor.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda bayanlara yönelik program düzenlendi. Programa katılan bayanlara gül dağıtılarak, çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Şehitler mahallesi Kuran Kursu öğreticisi Elif Coşar’ın Kuran’ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2013 yılı Kutlu Doğum Haftası nedeniyle hazırlanan Sinevizyon gösteriminin ardından minik kızlardan oluşan ilahi grubu, söyledikleri ilahilerle programa katılan izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Program, Sarıkamış Müftülüğü Merkez Kuran Kursu öğreticisi Ayşe Kaya’nın ‘Hz. Peygamber ve İnsan Onuru’ konulu konferans ile sona erdi.

Reklam
Reklam

Programda konuşan Sarıkamış Müftüsü Hamdi Uzunharman; “İnsan, Allah’ın yeryüzünde yarattığı en şerefli varlıktır. Allah(c.c.) Tin suresinde “biz insanı en güzel surette yarattık “ buyurmuş başka bir ayeti kerimesinde de yeryüzüne halife kılmış ve her şeyi insanoğlunun emrine vermiştir. Bütün beşeriyetin bu dünyada barış, huzur, güven ve onurlu bir şekilde yaşamaya hakkı vardır” dedi.

Uzunharman; “Ama maalesef insanoğlu 21.yy.da dünyanın her tarafını keşfetmiş bilimde, teknolojide, sanatta ve her alanda büyük gelişmeler göstermiş ancak kendi kalbini ihmal etmiş dünyanın muhtelif yerlerinde hala insanların onurları, şeref ve haysiyetleri rencide edilmeye devam etmektedir. Oysa Allah Rasulü (S.A.V.) Veda Hutbesinde “Ey İnsanlar! Bugünleriniz nasıl mukaddes bir gün ise, bu aylarınız nasıl mukaddes bir ay ise, bu şehriniz (Mekke) nasıl mübarek bir şehir ise, canlarınız, mallarınız, namuslarınız da öyle mukaddestir, her türlü tecâvüzden korunmuştur.” Diyerek insanın ne kadar şerefli bir varlık olduğunu;“Arab’ın Arab olmayana, Arab olmayanın da Arab’a bir üstünlüğü yoktur. Ey insanlar! Hepiniz Adem’in çocuklarısınız. Adem ise topraktandır” buyurarak tüm insanların eşit varlıklar olduklarını kardeş olduklarını ifade etmiştir. Efendimiz, insanın, hangi topluma veya ırka mensup olursa olsun bir başkasını küçümseyemeyeceğini; insanın ve onun sahip olduklarının kutsal olduklarını ilan etmiş, haklı ve geçerli bir neden olmaksızın insana ve sahip olduklarına dokunulamayacağını açıklamıştır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sarıkamış’ta düzenlenen program yoğun ilgi gördü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: