Kutlu Doğum Haftası -Sivas Belediye Başkanı Ürgüp: "Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in günümüzde daha iyi anlaşılmasına, örnek hayatının tatbik edilmesine çok ihtiyaç vardır"

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in günümüzde daha iyi anlaşılmasına, örnek hayatının tatbik edilmesine çok

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in günümüzde daha iyi anlaşılmasına, örnek hayatının tatbik edilmesine çok ihtiyaç olduğunu belirtti.

Ürgüp, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Hazreti Peygamberin dünyaya gelişinin anılacağı 14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftasındaki en büyük amacın, İslam'ı ve onun Peygamberi Hz. Muhammed'i daha iyi anlayıp, idrak edebilmek olduğunu ifade etti.

Hz. Muhammed'in sözleri ve tavsiyelerinin çok önemli olduğunu belirten Ürgüp, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin 1441. yıl dönümünü idrak etmenin sevincini, huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hz. Peygamber Efendimiz putperestliğin, kabile asabiyetinin, zulmün ve haksızlığın doruk yaptığı bir zaman diliminde, tüm kötülüklere ve olumsuz davranışlara karşı insanlığa, sonsuza kadar huzurlu, mutlu, yaşanabilir bir hayat ve dünya nizamı hazırlamıştır. İnsanlığa bir güneş gibi doğan Resulullah'ın, kutlu ve kutsal mesajlarının daha kapsamlı ve derinlemesine idrak edilmesi gereken bir zaman diliminden geçiyoruz. Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in günümüzde daha iyi anlaşılmasına, örnek hayatının tatbik edilmesine çok ihtiyaç vardır. Peygamberimizin doğumunun üzerinden geçen yaklaşık 14 asra rağmen, onun sözleri, tavsiyeleri, yaşayış ve hayatı algılama biçimi herkes için, bilhassa sorumluluk taşıyanlar açısından çok önemli öğütler içermektedir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: