Kutlu Doğum Haftası -Tokat Müftüsü Abdurrahman Koçak: "Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki teması 'Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku' olacak"

Tokat Müftüsü Abdurrahman Koçak, "Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki teması 'Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku' olacak" dedi.

Tokat Müftüsü Abdurrahman Koçak, "Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki teması 'Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku' olacak" dedi.

Koçak, Müftülük binasında düzenlediği basın toplantısında, Hazreti Muhammed'in kardeşlik temasına çok önem verdiğini belirtti.

Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki temasının 'Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku' olacağını ifade eden Koçak, "Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed, insanların kardeşliğine çok önem verirdi. Bir müminin bir kardeşine güler yüz göstermesini sadaka kabul ederdi. Hatta buyurdu ki efendimiz, 'İnsanların gelip geçeceği yerlerdeki engeli kaçırmalısınız. Bir taşı, bir dikeni ortadan kaldırmanız sizin için sadakadır' buyurdu. Bir kardeşin derdiyle dertlenmeyi insanlığa öğretti" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Koçak, 2012 yılında yapılacak bütün etkinliklerde 'Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku' konusu üzerinde durulacağını belirterek, "Bu çerçevede bu yıl yapacağımız bütün etkinliklerimizde ilimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde, köylerimizde ve hatta yurt dışında soydaşlarımızın, din kardeşlerimizin yaşamış olduğu bölgelerde Diyanet İşleri Başkanlığımızın olduğu bütün yerlerde kardeşlik konuşulacak Hazreti Peygamber, kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku konuşulacak" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz